Francúzky pisovateľ Houellebecq pozastavil reklamnú kampaň svojej knihy

NETKY.SK • 9 Január 2015, 09:24 • 2 min
Francúzky pisovateľ Houellebecq pozastavil reklamnú kampaň svojej knihy

PARÍŽ - Francúzsky spisovateľ Michel Houellebecq pozastavil reklamnú kampaň na svoj nový román Soumission a odcestoval z Paríža. Informovala o tom spravodajská televízia BMF TV.

slovakia

left justify in out

Houellebecqov literárny agent François Samuelson na vysvetlenie uviedol, že spisovateľa hlboko zasiahla smrť jeho priateľa Bernarda Marisa, ktorý je jednou z 12 obetí atentátu na satirický týždenník Charlie Hebdo.
      

Bernard Maris, ľavicový ekonóm, bol veľkým obdivovateľom Houellebecq, vnímal ho ako brilantného analytika a vlani mu dokonca venoval svoju najnovšiu knihu. V deň atentátu na redakciu sa na titulnej strane objavila karikatúra Houellebecqa, ktorého kniha sa práve v stredu objavila na pultoch kníhkupectiev. Románu, ktorý je fikciou o Francúzsku v roku 2022, bolo venovaných aj niekoľko ďalších strán čísla.  Houellebecq sa počas uplynulého týždňa objavil prakticky vo všetkých vplyvných francúzskych médiách, aby predstavil svoju knihu, ktorá okamžite vyvolala polemiku.  
      

Autor v nej totiž predstavuje Francúzsko v roku 2022, keď ho riadi moslimská vláda a prezidentom sa stane líder moslimskej strany Ben Abbes, ktorý o sebe tvrdí, že bude ochrancom základných hodnôt. Medzi ne však radí patriarchát, polygamiu, zahaľovanie žien, ich vzdanie sa zamestnania, koniec slobody vierovyznania a konverziu k islamu.
      

Po úspechu svojho románu Les Particules élémentaires (v českom preklade Elementární částice) žil Houellebecq istý čas v Írsku, momentálne však býva v Paríži. Podľa agenta Samuelsona nemá momentálne žiadnu policajnú ochranu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies