Herec Gerard Depardieu balí kufre a opúšťa EÚ. Prekvapí vás, kde sa chce usadiť!

NETKY.SK • 21 Február 2018, 09:04 • 2 min
Herec Gerard Depardieu balí kufre a opúšťa EÚ. Prekvapí vás, kde sa chce usadiť!

BRUSEL – Francúzsky herec Gerard Depardieu, ktorý sa do Belgicka presťahoval kvôli nižšiemu daňovému zaťaženiu, sa najnovšie rozhodol pre zmenu.

slovakia

left justify in out

Po dlhšom čase uvažovania nad jeho novým domovom sa nakoniec rozhodol pre Alžírsko. V roku 2012 Gerard Depardieu odovzdal svoj francúzsky pas a po kritike smerujúcej k francúzskej vláde, najmä k bývalému ministrovi financií a premiérovi pre vysoké daňové zaťaženie, opustil rodnú krajinu. Vtedy sa na ich adresu vyjadril, že títo ľudia trestajú iných vysokými daňami pre ich úspech. Predal svoju luxusnú vilu v parížskej štvrti Saint-Germain-des-Prés a presťahoval sa do Belgicka, kde sa na pár rokov usadil.

 

Teraz sa rozhodol opäť pre zmenu. Depardieu nedávno v jednom rozhovore uviedol, že Alžírčania žijúci v Marseille by sa v Alžírsku nemohli správať tak, ako sa správajú v tomto juhofrancúzskom meste. "V Alžírsku neuvidíte Alžírčana, ako sa chová zle, pretože starší a úcta ich rýchlo privedú k rozumu," povedal herec pre denník La Provence.

 

Svoje vyjadrenia však čoskoro zmiernil a svoje tvrdé slová obhajoval tým, že boli zle vysvetlené a vyzneli horšie ako boli pôvodne myslené. Naznačoval tým len, že vo Francúzsku sa stráca úcta, tento malí incident ho však neodradil od jeho nových plánov.

 

„Čoskoro budem žiť v Alžírsku. Zvolil som si mesto Alžír. Je to veľkolepá krajina,” povedal Depardieu v rozhovore, ktorý poskytol v Marseille. Dodal, že sa zajíma o dejiny Alžírska, a vytýčil „veľký rozum” obyvateľov tejto krajiny uchvátenej „nevzdelanými” Francúzmi. Depardieu má ruské a belgické občianstvo. Už dávnejšie prehlásil, že sa považuje za občana sveta.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies