FOTO Recept: Občerstvenie na Silvestra

NETKY.SK • 29 December 2014, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Občerstvenie na Silvestra

BRATISLAVA – Na Silvestra čakáte priateľov a rodinu. Ak neviete čím ich pohostiť, alebo chcete nejakú zmenu, tu je pár receptov.

slovakia

left justify in out

Jednohubky z nivy.

Suroviny:

100 g nivy, 16 koliesok salámu, múka, vajce, trošku mlieka, strúhanka, olej na vyprážanie

 

Príprava:

Nivu pokrájame na 16 rovnakých kociek, ktoré zabalíme do salámu, prepichneme špáradlom. Takto pripravené jednohubky obaľujeme v trojobale a vyprážame na oleji.

obrazok

Nátierka na chlebíčky.

Suroviny:

3 uvarené mrkvy, 3 uvarené vajíčka na tvrdo, 3 sterilizované uhorky, 40 dkg jemnej salámy, 1 majonéza, 1 malý chren,

 

Príprava:

Do misky dáme majonézu a ostatné suroviny, ktoré sme nastrúhali na drobnom strúhadle. Všetko spolu dôkladne premiešame, dochutíme soľou a mletým korením. Natierame na sendvič, zdobíme kolieskom paradajky.

obrazok

Nátierka na jednohubky z údeného syra.

Suroviny:

100 g masla, 2 žĺtky z vajíčok uvarených na tvrdo, 300 g údeného syra, čerstvá pažítka

 

Príprava:

Maslo a žĺtky spolu rozotrieme, pridáme nastrúhaný syr a dobre premiešame. Dochutíme soľou, natierame na kolieska rožkov, posýpame nakrájanou pažítkou.

obrazok

Nátierka z treščej pečene.

Suroviny:

100 g masla, 1 konzerva treščej pečene, 3 dcl mlieka, 1 PL hrubej múky, 1 cibuľa, trošku citrónovej šťavy,

 

Príprava:

Z mlieka a múky uvaríme hustú kašu. Po vychladnutí zmiešame s maslom, treščou pečeňou a nakrájanou cibuľou. Zmiešame, dochutíme soľou, citrónovou šťavou a natierame na sendvič.

obrazok

Syrové jednohubky.

Suroviny:

2 balíčky malých syrových sušienok, 100 g masla, 100 g strúhaného ementálu. 3 PL kyslej smotany,

 

Príprava:

Maslo, ementál a smotanu vymiešame do peny. Touto nátierkou spájame jedno hubky, potierame aj vrch, zdobíme orieškom.

obrazok

Šunkové jednohubky.

Suroviny:

5 plátkov šunky, 2 roztierateľné syry, 3 PL chrenu, 3 rožky,

 

Príprava:

Syr zmiešame s chrenom, natierame na šunku a zvinieme do rolády. Dáme stuhnúť do chladničky, krájame na kolieska, ukladáme na kolieska rožkov.

obrazok

Vajíčkový aspik.

Suroviny:

5 na tvrdo uvarených vajíčok, 3 sterilizované uhorky, 1 kapia v oleji, 1 cibuľa, 1,5 dcl vody, 15 g želatíny čírej, 1 PL octu, soľ, mleté čierne korenie, 1 PL horčice, 250 g majonézy,

 

Príprava:

Želatínu pripravíme podľa návodu. Vajíčka, uhorky, kapiu a cibuľu nakrájame, dáme do misy, pridáme ostatné ingrediencie, zalejeme pripravenou želatínou a zamiešame. Formu na srnčí chrbát vylejeme studenou vodou, nalejeme pripravenú zmes a dáme stuhnúť do chladničky.

obrazok

Prajeme dobrú chuť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies