Slovák Demek je na súpiske Vegas, podľa médií sa však v prvom tíme neudrží

NETKY.SK • 10 Október 2023, 10:15 • 2 min
Slovák Demek je na súpiske Vegas, podľa médií sa však v prvom tíme neudrží

LAS VEGAS - Slovenský hokejista Jakub Demek je prekvapujúco súčasťou otváracej súpisky tímu NHL Vegas Golden Knights pred štartom sezóny. Zámorský portál The Hockey News však tvrdí, že podľa všetkého ide v jeho prípade iba o špekulácie s platovým stropom a nakoniec prvý tím opustí. Golden Knights museli splniť podmienky platového stropu a uchrániť si iných hráčov pred stratou, keďže by ich museli zapísať na waiver listinu.

slovakia

left justify in out

Debut dvadsaťročného útočníka v profilige je nepravdepodobný, keďže iba v nedeľu podpísal trojročný nováčikovský kontrakt so "zlatými rytiermi" a v zámorí zatiaľ pôsobil iba v juniorskej Western Hockey League (WHL). Sezónu by mal stráviť na farme v Hendersone V AHL, kde sa už aj pripravoval na sezónu. "Zo 14 uvedených útočníkov je prekvapením iba Demek. Začiatkom tohto týždňa podpísal vstupnú zmluvu a môže byť preradený do AHL bez toho, aby musel ísť na waiver listinu. Golden Knights by mali priestor pre ďalšieho útočníka navyše za predpokladu, že zostanú pod platovým stropom. Očakávajte teda ešte transakciu, pokiaľ ide o Demekovo počiatočné miesto na súpiske," poznamenal Paul Delos Santos z The Hockey News.

Demek odohral uplynulé dve sezóny v kanadskej juniorskej súťaži WHL. V minulom ročníku si v drese Kamloops Blazers pripísal 11 bodov (4+7) v 15 zápasoch základnej časti, navlas rovnakú bodovú bilanciu mal aj v 14 dueloch play off. Rok predtým získal s Edmontonom Oil Kings titul vo WHL. Počas mládežníckych čias reprezentoval Slovensko v kategórii do 17, 18 i 20 rokov, v sezóne 2021/2022 štartoval aj na MS hráčov do 20 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: Športweb - Pravda
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies