FOTO Žena navštívila dermatológa kvôli vyrážkam, problém bol však oveľa desivejší, než sa zdalo!

NETKY.SK • 26 Jún 2018, 15:00 • 2 min
FOTO Žena navštívila dermatológa kvôli vyrážkam, problém bol však oveľa desivejší, než sa zdalo!

Zdanlivo bežný dermatologický problém sa razom zmenil na nočnú moru.

slovakia

left justify in out

Istá 32- ročná Ruska má za sebou mimoriadne nepríjemnú skúsenosť. Jedného dňa sa jej pod ľavým okom objavila trojica vyrážok. Nevenovala tomu priveľkú pozornosť, veď vyrážku má z času na čas každý. Avšak spozornela v momente, keď jej z večera do rána vyrážky zmizli, no tá istá trojica sa objavila nad okom. Keď sa následne všetky presunuli do vrchnej pery kde vytvorili poriadnu hrču, už viac neváhala a navštívila lekára.

 

Žena sa sťažovala na mierne svrbenie a pálenie v oblasti, ale nič iné nepociťovala. Lekár ju vyšetril a zistil, že pod kožou sa nachádza akýsi podlhovastý útvar. Musela sa preto podrobiť chirurgickému zákroku, aby ho z tváre odstránili. Ukázalo sa, že išlo o podkožného červa Dirofilaria repens!

 

Parazit sa Ruske pod kožu dostal zrejme behom exotickej dovolenky, kde ju mal poštípať komár. Našťastie, tento druh červa nie je schopný množiť sa, preto bola žena po zákroku nepríjemnosti raz a navždy zbavená. Odteraz sa však bez repelentu už zrejme ani nepohne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies