Zoumovi odobrali týrané mačky, prišiel aj o zmluvu s Adidasom

NETKY.SK • 11 Február 2022, 13:39 • 2 min
Zoumovi odobrali týrané mačky, prišiel aj o zmluvu s Adidasom

LONDÝN – Ľudská hlúposť niekedy nepozná hraníc. Obranca West Hamu United Kurt Zouma v uplynulých dňoch pohoršil verejnosť, keď sa na internet dostali zábery, na ktorých týral svoje mačky. Príslušné orgány už dokonca začali konať.

slovakia

left justify in out

Kráľovská spoločnosť pre prevenciu týrania zvierat (RSPCA) uviedla na sociálnej sieti Twitter, že podnikla príslušné kroky. „Chceme uistiť verejnosť, že mačky sa nachádzajú v našej starostlivosti a v bezpečí. Usilovali sme sa o to okamžite, ako sa video začalo šíriť na internete,“ uviedli zástupcovia asociácie, ktorí takisto prezradili, že museli konať v súlade s britskými zákonmi. Zvieratá ostanú v starostlivosti tejto inštitúcie až do ukončenia vyšetrovania.

 

 

Zouma sa stal terčom kritiky na základe videa, ktoré na sociálnych sieťach zverejnil jeho brat. Zamestnávateľ dvadsaťsedemročného futbalistu, londýnsky West Ham, mu podľa informácií televízie Sky Sports udelil maximálnu možnú pokutu v hodnote dvojtýždňového platu vo výške 250 tisíc libier, ktorá poputuje na zvieraciu charitu. Internetom navyše koluje rozsiahla petícia, ktorá žiada, aby bol rodák z Lyonu potrestaný ešte tvrdšie.

 

 

Francúzsky reprezentant nastúpil aj napriek incidentu do utorkového stretnutia proti Watfordu (1:0) a hoci bol tréner David Moyes z jeho správania sklamaný, o prípadnom treste muselo podľa jeho slov rozhodnúť vedenie klubu. Rozhodnutie kormidelníka nasadiť ho do zápasu kritizoval starosta Londýna Sadiq Khan, ako aj legendárny futbalista Gary Lineker. West Ham navyše dočasne prišiel o sponzorskú zmluvu s firmou Vitality, ktorá je až do ukončenia vyšetrovania pozastavená.

 

 

Asi najväčšou ranou však pre hriešnika predstavuje ukončenie spolupráce so spoločnosťou Adidas. „Po zavŕšení nášho vyšetrovania môžeme potvrdiť, že Kurt Zouma už viac nemá platnú zmluvu s Adidasom,“ prezradil odevný gigant.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies