Matovič sa odmieta ospravedlniť Blahovi. Podáva návrh na zrušenie rozsudku pre zmeškanie

NETKY.SK • 29 August 2021, 17:53 • 2 min
Matovič sa odmieta ospravedlniť Blahovi. Podáva návrh na zrušenie rozsudku pre zmeškanie

TRNAVA - Opozičný poslanec Ľuboš Blaha sa domáha ospravedlnenia za Matovičove výroky, že "mydlil barana", ktoré nasledovali po Blahových výrokoch na adresu Pavlíny Matovičovej.

slovakia

left justify in out

Minister financií Igor Matovič (OľaNO) podal na Okresný súd v Trnave návrh na zrušenie rozsudku pre zmeškanie, podľa ktorého sa má ospravedlniť poslancovi Smeru – SD Ľubošovi Blahovi za výroky z parlamentnej Hodiny otázok zo septembra minulého roku.

 

Ešte nie je právoplatný

Súdu zároveň doručil aj svoje vyjadrenie k žalobe. Sudca o návrhu žalovaného zatiaľ nerozhodol. Informovala o tom zastupujúca hovorkyňa Krajského súdu v Trnave Katarína Lovasová.

Rozsudok pre zmeškanie z mája tohto roku, podľa ktorého má Matovič na najbližšej schôdzi Národnej rady SR osobne predniesť ospravedlnenie Blahovi a vyjadriť hlbokú ľútosť za vyslovenie nepravdivých výrokov, tak nie je právoplatný.

Blaha sa na súde domáha ochrany osobnosti za výrok Matoviča z 24. septembra 2020. V pozícii predsedu vlády na pôde parlamentu vtedy hovoril o informácii, ktorú dostal e-mailom a podľa ktorej Blaha ešte ako študent preskočil plot záhrady a „mydlil barana“. Reagoval tak na vystúpenie Blahu, ktorý hovoril a Matovičovej manželke ako o „bielej kobyle“.

 

Matovič sa k žalobe zabudol vyjadriť
Okresný súd v Trnave rozhodol v tomto spore rozsudkom pre zmeškanie. Takéto rozsudky súdy vydávajú obvykle v prípadoch, kedy je jedna z procesných strán pasívna a na výzvy súdu nereaguje.

 

Z rozsudku vyplýva, že súd ešte koncom minulého roku uložil žalovanému povinnosť vyjadriť sa k žalobe a uviesť skutočnosti na svoju obranu.

 

Matovič sa k žalobe žiadnym spôsobom nevyjadril, súd preto rozhodol rozsudkom pre zmeškanie. Až na ten žalovaný zareagoval návrhom na zrušenie a vyjadril sa aj k žalobe.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona