FOTO Vyliečený narkoman skončil s drogami a začal sa venovať zdravému životnému štýlu, dnes je z neho milionár

NETKY.SK • 3 Apríl 2017, 10:02 • 2 min
FOTO Vyliečený narkoman skončil s drogami a začal sa venovať zdravému životnému štýlu, dnes je z neho milionár

LOS ANGELES – Bol narkoman, ktorý sa venoval predaju drog, aby mal na svoju dávku, dnes má vlastné lietadlo.

slovakia

left justify in out

Khalil Rafati bol bezdomovec a narkoman, keď mal 33 rokov skončil v nemocnici na predávkovanie. „Za drogové prehrešky som bol zatknutý viac krát, ako si dokážem spomenúť,“ vyjadril sa teraz už úspešný podnikateľ. „Bol som úplne zničený. Cítil som obrovskú bolesť, pri ktorej som ani spávať nemohol.“ Niekoľko krát sa pokúšal prestať s drogami, no neúspešne, až v roku 2003 nastal zlom. Odišiel na 4-mesačnú odvykaciu kúru, kedy sa nadobro rozlúčil s drogami, začal úplne nový život a dnes sa venuje zdravému životnému štýlu.  

 

Zo stratenej existencie to dotiahol na úspešného obchodníka, ktorý dnes zarába milióny na svojom biznise orientovanom na zdravé stravovanie a módu značky Sunlife Organics. Jeho firma, ktorá vlastní šesť pobočiek, ktoré v sebe kombinujú ovocný bar s kaviarňou a internetový obchod, obratom 4,8 miliónov dolárov ročne, plánuje expanziu do ostatných štátov Ameriky a do Japonska.   

 

Dnes už 46-ročný úspešný muž sa prepravuje svojím súkromným lietadlom, ktorý za sebou zanechal zlé obdobie svojho života, kedy spával na ulici. Nie veľmi vydarenému obdobiu svojho života predchádzalo hneď niekoľko faktov z detstva. Ako maloletý bol sexuálne zneužívaný, mával opakované problémy so zákonom a to všetko iba kvôli túžbe utiecť od všetkých problémov čo najďalej.

 

V 21-rokoch sa presťahoval do Kalifornie, kde sa živil hraním v miestnych kapelách po nočných baroch a umývaním áut celebritám. Dlho ale netrvalo, keď mladý Khalil prepadol drogovej závislosti a jeho život sa mu začal vymykať kontrole. Koniec koncov skončil na ulici, prespával v papierových kartónoch a živil sa predajom drog, aby sám mal na dávku.

 

Po liečbe, ktorú podstúpil v roku 2003 sa jeho život od základov zmenil. Vystriedal síce zopár zamestnaní, ktoré ho dokázali uživiť, ale neuspokojovali. „Bol som schopný aj niečo ušetriť. Pracoval som tvrdo, sedem dní v týždni, 16-hodín denne,“ spomína si Khalil. Neskôr sa začal venovať výrobe vlastných zeleninových a ovocných štiav. Inšpiroval ho k tomu jeho starý známy. „Bol to hipisák a začal ma učiť o vitamínoch, organickom jedle a superpotravinách. Bolo to akurát v dobe, keď som hľadal niečo, vďaka čomu sa budem cítiť lepšie“, opisuje milionár.

 

V roku 2007 si vo vlastnom dome otvoril odvykacie centrum Riviera Recovery, v ktorom svojím klientom pripravoval rôzne exotické džúsy. Dobrý ohlas na jeho vlastnú výrobu tohto nápoja sa rozniesol veľmi rýchlo a už o pár mesiacov neskôr mu ľudia volali, či si ich môžu prísť zakúpiť. Keď sa dopyt po džúsoch zvýšil natoľko, že už sám nezvládal prípravu takého množstva, otvoril si ďalší biznis s najlepším kamarátom a jeho priateľkou a spolu odštartovali podnik Sunlife Organics v Malibu.

 

Jeho koncept mal okamžitý úspech, hneď v prvom roku zarobil 1 milión USD. Dnes jeho firma zamestnáva viac ako 200 ľudí, podnik prosperuje a jeho bankové konto sa deň za dňom zväčšuje „Bez ohľadu na to, aké má človek vzdelanie alebo profesijné skúsenosti, podnikateľský úspech poháňa odvaha, odhodlanosť a ambície“, podotkol Khalil.

 

Okrem Sunlife Organics prevádzkuje naďalej centrum Riviera Recovery a štúdio jógy v Malibu. „Nepovažujem sa za mimoriadne inteligentného, ale keď sa pre niečo rozhodnem, dám do toho všetko“, dodal na záver Khalil. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies