FOTO VNÚTRI Čitateľka porovnala produkty z našich a rakúskych predajní? Ten rozdiel vás dostane!

NETKY.SK • 22 Máj 2017, 11:00 • 2 min
FOTO VNÚTRI Čitateľka porovnala produkty z našich a rakúskych predajní? Ten rozdiel vás dostane!

Po veľkých potravinových kauzách sa Slováci čoraz častejšie pri nákupoch rôznych produktov a potravín rozhodnú pre nákupy mimo územia našej republiky! Rozdiel je totiž neporovnateľný! Neveríte? Tak potom čítajte ďalej.

slovakia

left justify in out

Do redakcie nám prišli šokujúce fotografie výrobkov, ktoré si naša čitateľka najskôr fotila pre vlastnú potrebu. „Kamarátom a známym som chcela ukázať, aký je rozdiel,  keď si napríklad kúpite vajíčka, v našich reťazcoch a keď ich kúpite v Rakúsku a následne z nich pripravíte hoci aj praženicu,“ vysvetlila nám. Neskôr si však uvedomila, že takýto rozdiel nie je len vo vajciach, ale v každom produkte, ktorý si od našich susedov doviezla. Preto sa rozhodla, ukázať pravdu o tom, čo máme denne na tanieri. „Testovala a porovnávala som viaceré výrobky. Na prvý pohľad sa vám síce môžu zdať úplne rovnaké, ale keď si ich tak, ako ja postavíte vedľa seba, ostanete prekvapení,“ doplnila. Okrem toho, že farbou, chuťou a konzistenciou sa to, čo u nás bežne kúpime v obchodoch nedá porovnať s kvalitou potravín v Rakúsku, výrobky u našich susedov sú ešte aj lacnejšie!

 

Pri testovaní sa naša čitateľka zamerala na mleté mäso. „To z Rakúska bolo ružovejšie, menej tučné. Na fotke sa nachádza hore. Pripravené jedlo bolo šťavnatejšie a malo lepšiu chuť,“ dozvedeli sme sa.

 

Mäšo mleté hovädzie 0,5 kg

img

Cena v Rakúsku -  2,78 €, cena na Slovensku - 2,98 €

 

Rovnako dopadli aj vajcia. „Praženica zo “slovenských” vajec nemala farbu. Pokrmy sa tiež výrazne líšili v konzistencii. Nehovoriac o chuti. Vajcia kúpené u nás nemali žiadnu chuť!“

 

Vajcia

img

Cena v Rakúsku 15 ks - 1,19 €, cena na Slovensku 10 ks - 1,29 €

 

Aviváž Lava je v v porovnaní so “slovenskou” omnoho hustejšia, voňavejšia. „V tomto prípade sa mi mobilom nedal veľmi zachytiť rozdiel, ale ak sa lepšie prizriete, tak vidíte sýtejšiu farbu aj zloženie v pohári naľavo,“ povedala naša čitateľka.

 

Aviváž

img

Cena v Rakúsku - 1,90 €, cena na Slovensku - 2,79 €

 

V porovnávaní rozhodne nekončíme. V súvislosti s touto témou vám chceme ponúknuť pravidelný seriál zameraný na porovnávanie rovnakých druhov produktov kúpených u nás a v zahraničí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies