Neutrálny postoj k brexitu podporili aj labouristi

NETKY.SK • 23 September 2019, 21:45 • 2 min
Neutrálny postoj k brexitu podporili aj labouristi

LONDÝN - Britská opozičná Labouristická strana v pondelok podporila svojho lídra Jeremyho Corbyna v jeho neutrálnom prístupe k otázke brexitu. Informovala o tom agentúra AP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Členovia strany na zjazde v Brightone zamietli návrh, aby labouristi "rázne bojovali" za druhé referendum o brexite a podporili v ňom zotrvanie Británie v EÚ.

 

 

Corbyn naopak presadzuje, aby sa strana v tejto otázke zatiaľ jednoznačne nevymedzila a ponechala si otvorené dvere k stúpencom i odporcom odchodu Británie z EÚ. Očakáva pritom, že to pomôže labouristom vyhrať parlamentné voľby, ktoré sa očakávajú v priebehu niekoľkých mesiacov.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Covering the legend #jeremycorbyn for #thisworldtransformed #twt #twt19 🙏🏼

Príspevok, ktorý zdieľa Becky (@beckypaynepersonal),

 

Účastníci zjazdu v Brightone dali v tomto smere za pravdu Corbynovi a návrh na jasné vymedzenie postoja strany k brexitu v sérii hlasovaní zamietli. Labouristi sa chcú najskôr sústrediť na víťazstvo vo voľbách a prevzatie moci, potom na vyrokovanie novej dohody s EÚ, o ktorej by bolo následne vypísané referendum. Až potom by mal byť zvolaný mimoriadny zjazd strany, na ktorom by sa vymedzil jasný postoj labouristov k brexitu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

We have a lot of love for @richardburgon MP. He supported @Mostonbury, a CLP event we helped to organise to raise funds to send delegates to the conference. He gave a blistering speech today, announcing a raft of groundbreaking policies that will transform the justice system. Richard stated that ‘austerity and privatisation go hand in hand’ and announced that Labour will reverse Tory cuts to prisons and end the Americanisation of the justice system. He also told us that Labour will launch an independent review into how the justice system is handling rape, as it is currently failing so many. Richard announced that the cuts Tories have made to Legal Aid will be reversed within the first 100 days of a Jeremy Corbyn government. Labour will also fund new law centres and a community lawyer programme. These initiatives will empower communities and enable them to tackle injustice. Justice should be a right not a privilege ✊ #Lab19 #ConferenceDelegateTakeover

Príspevok, ktorý zdieľa Piccadilly Branch Labour Party (@piccadilly_branch_labour_party),

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies