FOTO Vlk kruto doplatil na ľudskú nezodpovednosť: Zachránili ho traja muži

NETKY.SK • 13 Júl 2018, 13:05 • 2 min
FOTO Vlk kruto doplatil na ľudskú nezodpovednosť: Zachránili ho traja muži

Aj takéto následky môže mať ľahostajný prístup človeka k prírode.

slovakia

left justify in out

Plastový odpad je momentálne veľkým globálnym problémom. Sme ním doslova zaplavení. Mnohé vyspelé štáty postupne pracujú na úprave legislatívy, ktorá by jeho používanie obmedzila a postupne úplne nahradila ekologickejšími variantami. Lenže čím východnejšie ideme, tým je snaha o zachovávanie prírody nižšia. V mnohých ázijských krajinách, ktoré sú preľudnené, sa bežný človek ani nezamysli nad tým, ako nakladať s odpadom. A potom sa dejú aj takéto smutné veci...

 

Tanay Panpalia je 26- ročný indický fotograf, ktorý sa pred nedávnom s dvoma priateľmi vydal do lesa neďaleko mesta Nagpur, aby tu fotografovali vlkov, nakoľko miesto je známe ich výskytom. Čoskoro na jednu svorku aj narazili. Zbadali však niečo, čo ich nenechalo chladnými.

 

Tanay si všimol, že jeden z vlkov ledva chodí. Bol vychudnutý a zúbožený. Na hlave mal totiž zaseknutú plastovú nádobu, ktorú si nedokázal sňať, a tak nemohol jesť. Obmedzené bolo aj jeho dýchanie a pitie, hoci to mu aspoň obmedzene umožňovali malé otvory, ktoré plast mal. Fotografi boli odhodlaní vlka zachrániť, no sami to nezvládli. Zavolali preto správcov lesa.

 

Až do ich príchodu vlka sledovali, aby sa im nestratil z dohľadu. Po dvoch hodinách ho spolu s profesionálmi odchytili. Vlk bol slabý, takmer vôbec sa nedokázal brániť. Nádobu mu museli z hlavy vystrihnúť, nakoľko vyvliecť sa nedala. Následne ho vypustili späť k svorke do voľnej prírody.

 

Ostáva len dúfať, že vlk sa dokázal z nepríjemného incidentu spôsobeného človekom spamätať. Vzhľadom na stav životného prostredia je však pravdepodobné, že sa niečo také nestalo poslednýkrát.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies