FOTO + VIDEO Veverička nikdy nezabudla na ľudí, ktorí ju zachránili: Stali sa z nich najlepší priatelia

NETKY.SK • 18 December 2017, 14:30 • 2 min
FOTO + VIDEO Veverička nikdy nezabudla na ľudí, ktorí ju zachránili: Stali sa z nich najlepší priatelia

Americká rodina sa mesiace starala o zranenú veveričku, tá sa k nim aj teraz, keď je späť vo voľnej prírode, pravidelne vracia.

slovakia

left justify in out

Veverička Bella mala len štyri dni, keď na ňu zaútočila sova. Bola maličká a nestihla uniknúť, preto jej dravec spôsobil vážne zranenia, s ktorými by dlho neprežila. Našla ju však Brantley Harrisonová. Tá mala so starostlivosťou o ranené zvieratá bohaté skúsenosti. Vzala si ju teda do opatery a spolu s rodinou sa o ňu nepretržite starala od októbra roku 2009 až do jari.

 

Bella sa zo zranení postupne úplne zotavila. Po celý čas ju chovali v záhradnej klietke spolu s ďalšími troma vevericami, ktoré postihla podobná nehoda. Nikdy k nej nepristupovali ako k domácemu zvieratku, pretože prioritou bolo práve to, aby sa mohla bez problémov vrátiť do prírody.

 

Brantley uviedla, že Bella sa správaním nijako nelíšila od ostatných veveričiek, s ktorými kedy prišla do kontaktu. Napriek tomu sa ukázalo, že je iná. V apríli 2010 totiž nastal čas, kedy sa  štyri zvieratká mohli vrátiť späť do voľnej prírody. Po ich vypustení sa všetky po dobu asi jedného týždňa za rodinou vracali, čo je však úplne bežný jav. Avšak Bella ostala tejto tradícii verná dodnes.

 

Viac ako sedem rokov sa malý hlodavec pravidelne vracia k rodine Harrisonových, ktorá mu kedysi zachránila život. Stal sa už doslova jej členom. A nedávno boli aj svedkami výnimočného momentu. Pri jednej z Belliných návštev Brantley postrehla, že veverica má problémy s nohou. Nechali ju teda opäť u seba, aby sa zotavila. V tom čase sa však stalo niečo nečakané – narodili sa jej mláďatá. A tak mali záchrancovia možnosť sledovať, ako zviera, ktoré poznajú takmer od narodenia, vychováva vlastné potomstvo. A podľa ich slov to bol veľký zážitok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies