FOTO + VIDEO V Paríži zavádzajú novinku: Miestni sú absolútne znechutení

NETKY.SK • 15 August 2018, 13:49 • 2 min
FOTO + VIDEO V Paríži zavádzajú novinku: Miestni sú absolútne znechutení

Zmenia sa historické ulice Paríža na verejné toalety?

slovakia

left justify in out

Paríž je jedným z najvyhľadávanejších miest, ktoré celoročne navštevujú davy turistov. Masový turizmus okrem iného prináša aj problém so znečisťovaním verejných priestranstiev, a to nielen odpadkami, ale napríklad aj močením mimo toaliet. Preto sa metropola rozhodla zaviesť novinku. Ide o otvorené pisoáre, ktoré sa nachádzajú na najfrekventovanejších parížskych uliciach.

 

Mesto zatiaľ postavilo štyri takéto pisoáre. Jeden je uprostred ulice neďaleko katedrály Notre Dame, ďalšie sú na miestach, kde majú miestni obyvatelia z okien svojich bytov dokonalý výhľad na mužov, ktorí vykonávajú potrebu. A sú právom rozhorčení.

Starosta mestskej časti, kde sa táto novinka nachádza, síce svoje rozhodnutie obhajuje tým, že sa takto vyhýbajú znečisteným a zapáchajúcim múrikom a dokonca sa tu moč čiastočne recykluje na kompost, no ostatní nerozumejú tomu, prečo by muži mali močiť uprostred ulice a nie na krytých miestach.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies