FOTO+VIDEO: Šarmantné Slovenky si z Talianska priniesli cenné víťazstvo i nezabudnuteľné zážitky

NETKY.SK • 13 Február 2017, 15:28 • 2 min
FOTO+VIDEO: Šarmantné Slovenky si z Talianska priniesli cenné víťazstvo i nezabudnuteľné zážitky

BRATISLAVA – Návrat slovenského fedcupového tímu z Talianska sa niesol v pozitívnom duchu. Cenný skalp vo forme víťazstva 3:2 v zápase 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie vo Forli si Slovenky patrične užili a aj oslávili kvalitným vínom, či tancom trénerky Janetty Husárovej. V Taliansku zaujali nielen svojím šarmom, ale proti favorizovaným a ostrieľaným domácim hráčkam najmä suverénnym a chladnokrvným spôsobom hry 20-ročnej debutantky v slovenskom tíme Rebeccy Šramkovej.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Môj sen od mala bolo hrať Fed Cup a vyhrať zápas za Slovensko. Na začiatku som pociťovala stres, ale potom to na kurte odchádzalo. Verila som si, že na Talianky máme a to bol asi hlavný kľúč k úspechu. Vychovávali ma k takémuto štýlu hry, takže som ani nemala inú možnosť ako hrať agresívne. Pôvodne som nevedela, čo od toho očakávať. Dúfam, že toto víťazstvo bude pre mňa dobrý reprezentačný štart," vyhlásila mladá nádej slovenského tenisu Rebecca Šramková, momentálne 119. hráčka v rebríčku WTA.  

 

S dostatočným nadhľadom zvládla najmä záver kľúčového duelu so skúsenou Francescou Schiavoneovou, ktorá v záverečnom sete dvojhry okázalo burcovala domácich priaznivcov. "Mne ani tak nešlo o divákov, že povzbudzovali a kričali. To je v poriadku, veď boli doma. Vadilo mi, že medzi prvým a druhým servisom začali vykrikovať. To nie je športové," zhodnotila Šramková najemotívnejšie momenty svojej kariéry.

 

Po pätnástich rokoch si duel s Talianskom v Pohári federácie dosýta užila aj Daniela Hantuchová. Tridsaťtriročná popradská rodáčka prispela k celkovému triumfu našej výpravy hladkým víťazstvom nad líderkou domácich Sarou Erraniovou: "Na ten zápas som nastupovala s pocitom radosti. Od prvého dňa som sa v Taliansku cítila skvele. Pre mňa to bol obrovský zážitok a som rada, že som ten svoj zápas zvládla," uviedla víťazka Fed Cupu z roku 2002.

 

Okruh možných súperov tenistiek Slovenska 22. - 23. apríla v play-off o svetovú skupinu Fed Cupu tvoria Francúzsko, Nemecko, Rusko, Holandsko, Španielsko, Ukrajina a Belgicko. Rozhodne o tom žreb, ktorý sa uskutoční v utorok o 11.00 h SEČ v londýnskej centrále Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF).

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies