FOTO + VIDEO Rozprávkový chodník v korunách stromov Bachledovej doliny

NETKY.SK • 5 Október 2017, 17:11 • 2 min
FOTO + VIDEO Rozprávkový chodník v korunách stromov Bachledovej doliny

BACHLEDOVÁ DOLINA - Od začiatku októbra sprístupnili v Bachledovej doline jedinečný projekt, ktorý umožňuje návštevníkom poprechádzať sa v korunách stromov.

slovakia

left justify in out

Chodník sa staval 2 mesiace a na stavbu potrebovali viac ako 1000 metrov kubických dreva, ktoré použili bez povrchovej úpravy. Doskami z chodníka by bolo možné vyložiť cestu dlhú 22 kilometrov. Chodník má 600 metrov, a je široký 180 centimetrov a po bokoch chodníka je zábradlie s kovovou sieťou do bezpečnej výšky 120 centimetrov. 

 

 

Chodnîk III. . . . . . . . #bachledka #bachledova #skibachledova #thisisslovakia #insta_svk #dnescestujem #hightatras #visitslovakia

Príspevok, ktorý zdieľa Matúš Slavkovský (@matt.slavkovsky),

 

Prvý chodník medzi korunami stromov vznikol v Bavorskom lese v roku 2009, ktorý odštartoval obľúbenosť tejto turistickej atrakcie. 

 

Chodník v Bachledovej doline je bezbariérový a je vhodný aj pre seniorov, malé deti či rodiny s kočiarmi. Poskytuje edukačné zastávky, ktoré zaujímavo informuju turistov o miestnej prírode, lese a živočíchoch. 

 

 

Zakončenie chodníka je 32 metrov vysokou vyhliadkovou vežou s panoramatickou podestou. Stred podesty tvorí pochodzná sieť. Pohľad na chodidlá je však len pre tých odvážnejších, rozhodne nie pre tých, ktorí trpia acrofóbiou (chorobným strachom z výšok). 

 

V Krkonošiach je výhliadková veža: Ide o špirálovitý chodník stúpajúci do výšky 45 metrov 

 

Na prechádzku so psom tu však treba zabudnúť, no majitelia si môžu svojho psíka odložiť v pripravených voliérach pred vstupom. Na chodníku naviac v priebehu októbra pribudne aj suchý tobogan, ktorý poskytne adrenalínovú zábavnú formu ako si skrátiť cestu z veže nadol. 

 

Takýto chodník predstavuje alternatívny pobyt v lese z vtáčej perspektívy a naviac obohacuje vedomosti  návštevníkov od najmenších po tých najstarších.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies