FOTO+VIDEO Golonka nezostal nič dlžný svojej povesti! Najskôr venoval svoje vzácne medaily, potom na plné ústa okomentoval presun Slovákov do košickej skupiny

NETKY.SK • 23 Máj 2018, 15:25 • 2 min
FOTO+VIDEO Golonka nezostal nič dlžný svojej povesti! Najskôr venoval svoje vzácne medaily, potom na plné ústa okomentoval presun Slovákov do košickej skupiny

BRATISLAVA - Legendárny hokejista a neskôr tréner Jozef Golonka venoval do zbierok Slovenského olympijského a športového múzea (SOŠM) obe svoje olympijské medaily - striebornú zo ZOH 1968 vo francúzskom Grenobli a bronzovú zo ZOH 1964 z rakúskeho Innsbrucku. Zároveň tam pridal aj diplomy, ktoré sa k nim viažu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Cenné artefakty prevzali prezident SOV Anton Siekel a riaditeľka SOV Zdenka Letenayová v rámci Medzinárodného odborného kolokvia s témou "Šport a olympijské hnutie v múzejnej dokumentácii" v bratislavskom hoteli NH Gate One. 

 

"Medaily nepatria len mne, ale aj mojim fanúšikom. A preto majú právo vidieť ich aj oni. V múzeu sú prospešnejšie ako u mňa doma a verím, že naše olympijské a športové múzeum bude mať onedlho vlastné výstavné priestory, aké si zaslúži a aké sú bežné v zahraničí," uviedol Jozef Golonka pred približne 60 účastníkmi kolokvia a pozvanými zástupcami médií.

 

VIDEO Je to definitívne! Hokejisti SR odohrajú zápasy v Košiciach a v prípade postupu sa presunú do Bratislavy

 

Olympijské medaily patria medzi najcennejšie zbierkové predmety olympijských a športových múzeí na celom svete. Pokiaľ ide o zbierky SOV - SOŠM, Golonkova bronzová z Innsbrucku 1964 v nich nie je prvá.

 

A ako "Žiletka" reagoval na informáciu o preradení slovenských hokejistov na domácich MS 2019 do košickej skupiny, a čo hovorí na prácu Craiga Ramsayho sa dozviete vo videu.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies