FOTO V Rusku vytvorili nový typ priechodu pre chodcov, jednu dôležitú vec však nedomysleli

NETKY.SK • 29 Jún 2018, 14:00 • 2 min
FOTO V Rusku vytvorili nový typ priechodu pre chodcov, jednu dôležitú vec však nedomysleli

Nový priechod pre chodcov sa mal postarať o väčšiu bezpečnosť na ceste, opak bol však pravdou.

slovakia

left justify in out

V poslednom období sa vo svete objavilo v rámci dopravy viacero kreatívnych riešení, ktoré mali za úlohu nenásilne vodiča prinútiť k pomalšej jazde.  Obvykle išlo o rôzne optické spomaľovače, no našli sa aj takzvané 3D maľby, ktoré vytvárali ilúziu priestorových objektov aj na plochej ceste. Na niečo podobné sa podujalo aj ruské mesto Kazaň, avšak nedopadlo to podľa očakávaní.

 

Vedenie mesta sa rozhodlo, že frekventovaný a pomerne nebezpečný priechod pre chodcov pretvorí tak, aby boli vodiči nútení spomaliť. Rozhodli sa pre 3D maľbu, kedy z obyčajného priechodu vytvorili ilúziu pomerne vysokého betónového spomaľovača. Čo by ste spravili vy, keby ste na ceste zrazu zbadali veľké betónové bloky? Zrejme by ste intuitívne prudko zabrzdili v snahe vyhnúť sa poškodeniu auta. Lenže v tom momente si auto poškodíte ešte viac, pretože do vás zozadu narazí ďalší vodič. Takto nejak to vyzeralo v Kazani niekoľko dní.

 

Na danom úseku sa stalo množstvo nehôd, ktoré síce neboli vážne, no šoférov určite nepotešili. Vodičov optický klam zmiatol natoľko, že brzdili aj vtedy, keď nemuseli. Preto sa mesto nakoniec rozhodlo, že priechod zamaľuje tak, ako vyzeral pôvodne.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies