FOTO V Číne zažili niečo bizarné: Počas búrky padali z neba tieto živočíchy!

NETKY.SK • 19 Jún 2018, 13:00 • 2 min
FOTO V Číne zažili niečo bizarné: Počas búrky padali z neba tieto živočíchy!

Obyvatelia čínskeho mesta Čching-tao sa nestačili diviť, keď videli, čo na nich príroda pripravila.

slovakia

left justify in out

Mestom Čching-tao ležiacom v čínskej provincii Šan-tung sa v minulý týždeň prehnala zvláštna búrka. Na internete sa krátko na to začali objavovať bizarné fotografie. Pri prvom pohľade na nich by ste si povedali, že ide o fotomontáž, meteorológovia však tvrdia, že podobná situácia je naozaj reálna.

 

Ulice boli náhle plné morských živočíchov, ktoré padali priamo z neba! Morské hviezdice, chobotnice, krevety a mnohé iné živočíchy sa nachádzali na cestách, chodníkoch i čelných sklách áut. Obyvatelia neverili vlastným očiam a mysleli si, že ide o zlý žart. Pravda je však taká, že jav vzniká vďaka vodnej smršti, ktorá zdvihne vír z mora nad vodnú hladinu a silný vietor prenáša celý jeho obsah, teda v tomto prípade morské tvory, aj na väčšie vzdialenosti.

 

Meteorológovia tvrdia, že v tomto prípade ide zrejme o vír, ktorý sa zdvihol nad Žltým morom a následne ho odvialo nad mesto. Podobné situácie boli vo svete zaznamenané už v minulosti.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies