FOTO Toto bude najdlhší a najvyššie položený sklenený most na svete

NETKY.SK • 20 Máj 2015, 13:50 • 2 min
FOTO Toto bude najdlhší a najvyššie položený sklenený most na svete

PEKING – Číňania veľmi radi ohromujú svet svojím stavebníctvom. Tentoraz chystajú niečo pre milovníkov výšok a adrenalínu.

slovakia

left justify in out

Čína má jednu z najrýchlejšie rastúcich ekonomík na svete a krajina po storočiach uzavretosti pripravuje aj niečo pre turistov. Ide o najvyššie položený a najdlhší sklenený most na svete.

 

img

 

 

Dychvyrážajúca stavba bude spájať dva konce kaňonu Zhangjiajie vo výške 298 metrov. Turisti budú mať dokonalý výhľad na nedotknutú prírodu a rieku, ktorá kaňonom preteká.

 

img

 

Most bude široký šesť metrov a naraz bude schopný udržať 800 ľudí. Neuveriteľná je jeho dĺžka – 430 metrov. Jedná sa tak o najdlhší sklenený most na svete. Oproti nemu pôsobí ten v americkom Grand Canyone s dĺžkou 21 metrom ako nedonosený mladší brat.

 

img

Číňania veľmi radi ohurujú svet svojími stavbami. Nedávno nadchli všetkých, keď sa im za 19 dní podaril postaviť 57-poschodový mrakodrap.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies