FOTO Títo dvaja americkí manželia stoja za príchodom 149 utečencov na Slovensko

NETKY.SK • 21 December 2015, 12:54 • 2 min
FOTO Títo dvaja americkí manželia stoja za príchodom 149 utečencov na Slovensko

BRATISLAVA – Americké rádio ABC si všimlo Slovensko. Napísali o príbehu dvoch amerických manželov, ktorí zohrali veľkú úlohu pri presídlení irackých kresťanov na Slovensko.

slovakia

left justify in out

Manželia, bývalí príslušníci americkej armády, zohrali významnú úlohu pri presťahovaní 149 kresťanov z Iraku na Slovensko. Joseph a Michele Assadovci pomáhali podľa denníka Nový Čas zabezpečiť odvoz všetkých kresťanských utečencov prostredníctvom súkromného prepravcu z Iraku na Slovensko.

 

"Sme veľmi pyšní na Slovensko. Boli veľmi odvážni, pretože toto rozhodnutie bolo ťažké, napriek tomu ho urobili. Dúfame, že aj iné krajiny budú mať podobnú odvahu," povedala pre ABC News Michele Assadová.

 

Joseph Assad je utečencom z Egypta, ktorý utiekol do USA. Joseph spolupracoval s inštitútom Center for Religious Freedom, spolu s ktorým vybrali 25 kresťanských rodín, ktorým chceli pomôcť pri migrácii.

 

Presídlenie stálo približne 12 miliónov dolárov. Manželia Assadovci vyjadnávali s niekoľkými krajinami a nakoniec sa dohodli práve so Slovenskom. Podľa Assada nie je žiaden zo 149 utečencov terorista.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies