FOTO Takto to vyzerá v liečebni homosexuality

NETKY.SK • 29 August 2017, 12:56 • 2 min
FOTO Takto to vyzerá v liečebni homosexuality

QUITA - V Ekvádore existuje približne 200 zariadení na "liečenie" homosexuálnych mužov, žien a transsexuálov. Bohužiaľ, väčšina týchto centier zostáva otvorená, pretože sú skryté ako zariadenia na liečenie alkoholikov a drogovo závislých. Väznený proti svojej vôli, tí internovaní podliehajú emocionálnemu a fyzickému mučeniu. Sú napádaní, bití a dokonca znásilňovaní.

slovakia

left justify in out

Stále sa nájdu ľudia, ktorí považujú homosexualitu za niečo nenormálne. V Ekvádore majú na to aj liečebne. Fotografka Paola Paredes nafotila ako to v jednej z nich vyzerá. Sama je homosexuálne orientovaná, jej rodina mala však väčšie pochopenie a aj vďaka tomu neskončila aj ona v niektorej z liečební.

 

"Tá predstava, že by som mohla byť zatvorená na jednej z týchto kliník má neopúšťala niekoľko rokov. Hlboko vnútri som vedela, že s tým musím niečo spraviť," povedala Paola. Mladá fotografka strávila dlhé mesiace počúvaním príbehov od bývalých pacientov a nakoniec sa na jednu kliniku vybrala, pričom jej rodičia predstierali potencionálnych zákazníkov.

 

"Aby som sa priznala, tak som bola úplne vydesená, strašne som sa potila a triasla sa celú dobu. Boli aj prípady, kedy ľudia po prijatí do týchto kliník jednoducho zmizli. Súčasťou liečby je aj bitie, odopieranie jedla, polievanie ľadovou vodou, zväzovanie a nútenie do modlenia sa." Navonok sa kliniky tvária ako liečebne pre alkoholikov a drogovo závislých, ale za poplatok od rodičov preberajú homosexuálov, tehotné teenagerky a dokonca aj prostitútky.

 

Paola Paredes nechcela bývalých pacientov vystavovať stresu a tak na fotenie radšej najala skúsených hercov. Ale aj tí vraj končili po práci pravidelne v slzách.

 

"Keď som s tým začala, hnala ma dopredu túžba tie kliniky zatvoriť. Teraz je mi už jasné, že to bolo úplne naivné. Po dlhom bádaní a rozhovoroch s aktivistami, celými organizáciami a právnikmi mi došlo, že zatvorenie tých miest je takmer nemožné. Sú ako mafia, obrovská sieť kontaktov a veľa korupcie. Jedinou vecou, ktorú môžeme urobiť, je vzdelávať ľudí, učiť ich pochopeniu a tolerancii," povedala Paredes.

 

 


 

 

 



 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies