FOTO Sýrskými mestami Damask a Homs otriasli výbuchy, niekoľko ľudí prišlo o život

NETKY.SK • 23 Máj 2017, 12:13 • 2 min
FOTO Sýrskými mestami Damask a Homs otriasli výbuchy, niekoľko ľudí prišlo o život

BEJRÚT - Sýrska štátna televízia oznámila, že výbuch v stredosýrskej provincii Homs zabil dnes niekoľko ľudí a že vládne sily "zničili" neďaleko letiska v metropole Damask bombu umiestnenú v dodávke.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa televízie k explózii v meste Homs došlo neďaleko elektrárne, žiadne podrobnosti však neuviedla. Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) oznámilo, že pri výbuchu zahynuli najmenej štyria ľudia.

Tento týždeň už opoziční bojovníci opustili poslednú štvrť v Homse, ktorú mali pod kontrolou, a prvýkrát po vyše piatich rokoch nechali celé mesto v rukách vlády, približujú svetové agentúry.

Sýrska televízia súčasne uviedla, že sýrske sily zasiahli v Damasku na ceste vedúcej na medzinárodné letisko dodávku s výbušninami. Pri výbuchu zahynuli dvaja "teroristi" a najmenej 15 ľudí bolo zranených.

V sýrskej občianskej vojne, ktorá trvá už siedmy rok, prišlo o život asi 400.000 ľudí a milióny ďalších ušli zo svojich domovov


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies