FOTO Študentku chceli odpojiť od prístrojov: Stalo sa však to, čo nikto nečakal

NETKY.SK • 30 September 2016, 14:47 • 2 min
FOTO Študentku chceli odpojiť od prístrojov: Stalo sa však to, čo nikto nečakal

HEREFORD – Dvadsaťdvaročná študentka Sam utrpela pri nehode ťažké zranenia, následkom ktorých upadla do kómy. Jej rodiča boli zmierení s osudom svojej dcéry, a tak súhlasili, že ju môžu odpojiť od prístrojov. Stalo sa však niečo, čo nikto nečakal.

slovakia

left justify in out

V júli viezol Sam Hemingovú jej priateľ na vlakovú stanicu v anglickom Birminghame. Mali však nehodu a ich auto sa prevrátilo a Sam utrpela vážne zranenie hlavy, zlomeninu krku a ruky. Jej priateľ Tom bol zranený len ľahko.

 

img

 

Sam previezli vrtuľníkom do nemocnice v meste Coventry. Sam upadla do kómy a lekári predpovedali, že už nikdy nebude chodiť ani hovoriť. Jej matka dokonca dala v práci výpoveď, aby sa mohla sa mohla o svoju dcéru starať.

 

Sam ležala v kóme tri týždne, keď lekári oznámili jej rodičom, že jej mozog je mŕtvy a najlepšie by bolo, keby ju nechali odísť. Keď sa s ňou jej matka Carol prišla rozlúčiť, Sam pohla prstom na nohe. O niekoľko dní bola schopná sama dýchať a o osem týždňov u dokonca prepustili do domácej starostlivosti.

 

Mozog dvadsaťdvaročnej študentky práva je spolovice mŕtvy. Išlo o časť, ktorú Sam najviac používala, jeho druhá časť je však úplne v poriadku, a tak sa Sam musela znova učiť chodiť a rozprávať. „Sam utrpela tie najhoršie zranenia, aké môže človek pri autonehode utrpieť a už nemala žiť,“ povedala jej matka Carol. Lekári jej povedali, že Sam nemá šancu. Keď sa s ňou prišla rozlúčiť celá rodina vypli jej prístroje a Sam prestala dýchať. Takto to spravili ešte dvakrát (lekári dávajú pacientovi tri pokusy, či sa náhodou nenadýchne sám). Pred tým ako jej mali poslednýkrát vypnúť prístroje, pohla palcom na nohe.

 

img

 

Prípad Sam je pre lekárov veľkou záhadou. Teraz chodí na fyzioterapiu a lekári sa jej snažia obnoviť mozgové funkcie.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies