FOTO Študenti originálne recyklujú plastové fľaše: Stavajú z nich lode

NETKY.SK • 30 August 2017, 14:52 • 2 min
FOTO Študenti originálne recyklujú plastové fľaše: Stavajú z nich lode

Študentská nezisková organizácia chce dať ľuďom nový pohľad na nepotrebný odpad.

slovakia

left justify in out

Napriek tomu, že problematika recyklácie v spoločnosti rezonuje stále viac, plastov doposiaľ výraznejšie neubúda. Viaceré krajiny zavádzajú mnohé nové opatrenia, ktoré by mali používanie tohto neekologického materiálu obmedziť. Začať je však potrebné v menšom.

 

Nezisková organizácia v Kamerune vzala tento problém do vlastných rúk. Študenti, ktorí za celým projektom stoja si zaumienili zmeniť ľuďom pohľad na tieto zdanlivo nepoužiteľné odpady. Rozhodli sa dať nepotrebným plastovým fľašiam „druhý život“ a začali z nich vyrábať lode.

 

So zberom plastových fliaš začali dobrovoľníci v najväčšom meste krajiny, v Douale. Z jednotlivých nádob skladali kanoe, ktoré následne poskytli tamojším rybárom.

 

U miestnych sa nápad najskôr nestretol s veľkým pochopením, no ako uviedol jeden z rybárov, tieto lode dokážu obstáť aj na rozbúrenej rieke a rovnako by mohli byť veľkou pomocou pre ľudí postihnutých povodňami.

 

Lode z plastových fliaš sú však iba začiatkom všetkých ekologických činností, ktorými sa organizácia plánuje zaoberať. V budúcnosti sa chcú pustiť aj do vzdelávania v oblasti takzvaného zeleného biznisu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies