FOTO Slovenskí vojaci sa v Lotyšsku zapojili do cvičenia Summer Shield 2017

NETKY.SK • 19 Apríl 2017, 14:41 • 2 min
FOTO Slovenskí vojaci sa v Lotyšsku zapojili do cvičenia Summer Shield 2017

BRATISLAVA - Slovenskí vojaci, ktorí pôsobia vo výcvikovom zoskupení Štefánik v Lotyšsku, sa v týchto dňoch zapojili do taktického cvičenia Summer Shield 2017. Vo výcvikovom centre Adaži sa k cvičeniu uskutočnil začiatkom týždňa slávnostný nástup. Okrem slovenských vojakov sa na cvičení zúčastňujú vojaci z Lotyšska, USA, Kanady, Litvy, Nemecka, Dánska, Estónska, Luxemburska, Rumunska, Bulharska a Švédska v celkovom počte takmer 1700 osôb.

slovakia

left justify in out

Za Ozbrojené sily SR je na cvičení Summer Shield mechanizovaná rota. Veľké aliančné cvičenie Summer Shield je zamerané na precvičenie prieskumných, protitankových a delostreleckých jednotiek. So slovenskou jednotkou si môžu partneri nacvičovať boj proti pancierovému protivníkovi.

 

Prítomnosť spojeneckých vojsk v Pobaltí priťahuje tiež pozornosť verejnosti. Lotyšsko ako hostiteľská krajina preto pripravilo v priestoroch vojenskej základne Adaži aj deň otvorených dverí, kde si verejnosť mohla pozrieť techniku spojencov, ktorí pôsobia v Pobaltí.

 

V Lotyšsku je v tomto štvrťroku 149 profesionálnych vojakov Ozbrojených síl SR v účelovom zoskupení s názvom Štefánik 2017. Vyslaním vojakov tak Slovenská republika napĺňa svoj záväzok z minuloročného samitu NATO vo Varšave, pričom ide o spoločnú iniciatívu krajín V4.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies