FOTO Recept: Zakáľačková (žobrácka) kaša

NETKY.SK • 6 Február 2015, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Zakáľačková (žobrácka) kaša

BRATISLAVA - Jednoduché, ale chutné pohostenie, ktoré nesmie chýbať na žiadnej zabíjačke.

slovakia

left justify in out

Suroviny:

20 % chudého bravčového mäsa, 30% mastného bravčového mäsa, 25 % varených krúp, 15% bravčovej krvi (v domácich pomeroch môžeme nahradiť husacou krvou v konzerve), 5 % škvarkov , 5 % vývaru.

 

Koreniny:

(na 1 kg kaše) 1,5 g mletého čierneho korenia, 0,5 g nového mletého korenia, 0,4 g majoránu, 15 g tlčenej rasce, 15 g cibule, 15 g soli.

 

Príprava receptu:

1. Uvarené chudé mäso pomelieme s oškvarkami.

obrazok

2. Uvarené mastné mäso nadrobno pokrájame.

obrazok

3. Pridáme uvarené krúpy, krv, vývar a všetky koreniny. Všetko spolu dobre premiešame s upraženou cibuľou.

obrazok

4. Žobrácku kašu vložíme do ohňovzdornej misy a upečieme vo vyhriatej rúre. Počas pečenia občas premiešame.

obrazok

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies