BRATISLAVA - Jednoduché, ale chutné pohostenie, ktoré nesmie chýbať na žiadnej zabíjačke.
Suroviny:
20 % chudého bravčového mäsa, 30% mastného bravčového mäsa, 25 % varených krúp, 15% bravčovej krvi (v domácich pomeroch môžeme nahradiť husacou krvou v konzerve), 5 % škvarkov , 5 % vývaru.
Koreniny:
(na 1 kg kaše) 1,5 g mletého čierneho korenia, 0,5 g nového mletého korenia, 0,4 g majoránu, 15 g tlčenej rasce, 15 g cibule, 15 g soli.
Príprava receptu:
1. Uvarené chudé mäso pomelieme s oškvarkami.
2. Uvarené mastné mäso nadrobno pokrájame.
3. Pridáme uvarené krúpy, krv, vývar a všetky koreniny. Všetko spolu dobre premiešame s upraženou cibuľou.
4. Žobrácku kašu vložíme do ohňovzdornej misy a upečieme vo vyhriatej rúre. Počas pečenia občas premiešame.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies