FOTO Recept: Vyprážaný oštiepok v cestíčku

NETKY.SK • 14 August 2015, 13:00 • 2 min
FOTO Recept: Vyprážaný oštiepok v cestíčku

BRATISLAVA - Tradičný slovenský oštiepok je výrobok z čerstvého ovčieho syra, vtlačeného do formy, v ktorej sa nechá odstáť.

slovakia

left justify in out

Suroviny pre 4 osoby:

1 údený oštiepok, 100 g šunky, 1 vajce, 2 surové nastrúhané zemiaky, 100 ml svetlého piva, 200 g hladkej múky, 1 ČL mletého čierneho korenia, 1 ČL mletej sladkej papriky,

 

Príprava:

1. Oštiepok nakrájame asi na ½ cm plátky, okoreníme a opaprikujeme. Medzi 2 kolieska vložíme šunku, obalíme v hladkej múke. 

 

img,,

 

2. Z vajca, nastrúhaných zemiakov, múky a piva si pripravíme hladké cestíčko, v ktorom obaľujeme oštiepok a vyprážame na oleji. 

 

img

 

img

 

 Podávame so zemiakovou kašou.

 

img

 

Čas prípravy: 60 minút

 

Prajeme dobrú chuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies