BRATISLAVA - Tradičný slovenský oštiepok je výrobok z čerstvého ovčieho syra, vtlačeného do formy, v ktorej sa nechá odstáť.
Suroviny pre 4 osoby:
1 údený oštiepok, 100 g šunky, 1 vajce, 2 surové nastrúhané zemiaky, 100 ml svetlého piva, 200 g hladkej múky, 1 ČL mletého čierneho korenia, 1 ČL mletej sladkej papriky,
Príprava:
1. Oštiepok nakrájame asi na ½ cm plátky, okoreníme a opaprikujeme. Medzi 2 kolieska vložíme šunku, obalíme v hladkej múke.
,,
2. Z vajca, nastrúhaných zemiakov, múky a piva si pripravíme hladké cestíčko, v ktorom obaľujeme oštiepok a vyprážame na oleji.
Podávame so zemiakovou kašou.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies