BRATISLAVA – Celý týždeň vajíčkový, tak prečo by tomu nemalo tak byť aj v nedeľu.
Vajíčková polievka s hráškom.
Suroviny pre 4 osoby:
200 g mrazeného hrášku, 3 vajíčka, soľ, mleté korenie, 1 bujón, 1 PL sójovej omáčky, ½ litra mlieka, 1 PL hladkej múky,
Príprava receptu:
1. Hrášok prepláchneme, dáme do hrnca, pridáme soľ, trošku korenia, bujón, sójovú omáčku a uvaríme ho do mäkka.
2. Potom prilejeme mlieko, v ktorom sme rozmiešali múku a rozšľahané vajíčka.
3. Necháme chvíľu povariť a odstavíme.
Zapekané vajíčka v zemiakovej kaši.
Suroviny pre 4 osoby:
4 vajíčka, 600 g zemiakov, 3 PL masla, 300 ml mlieka, soľ, 150 g strúhaného syru,
Príprava receptu:
1. Zemiaky očistíme nakrájame na kocky a uvaríme slanej vode.
2. Scedíme, pridáme horúce mlieko, maslo a vyšľaháme do hladka. Preložíme do zapekacej misy, urobíme 4 jamky a do každej rozklepneme vajíčko. Posypeme strúhaným syrom a zapečieme.
3. Podávame so zeleninovým šalátom.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies