BRATISLAVA – Nie vždy musíme k paradajkovej omáčke podávať mäso a knedľu. Skúste náš rýchly recept kde použijeme vajíčka.
Suroviny pre 4 osoby:
4 vajíčka, 350 g paradajok, 1 väčšiu cibuľu, 1 PL cukru, soľ, 3 PL oleja, 1 dcl bieleho vína, citrónovú šťavu, kúsok škorice, 2 klinčeky,
Príprava receptu:
1. Cibuľu nakrájame na drobno a orestujeme na oleji. Pridáme umyté a nakrájané paradajky, škoricu, klinčeky, cukor, citrónovú šťavu a necháme rozvariť. Vyberieme škoricu a klinčeky, šťavu pretrieme cez sitko, alebo rozmixujeme. Dolejeme víno a vodu podľa potreby, necháme prevrieť.
2. Vajíčka rozklepneme do vriacej vody, do ktorej sme pridali trošku octu. Necháme vrieť asi 3 minúty. Preložíme do taniera, zalejeme pripravenou omáčkou.
3. Podávame s čerstvým pečivom.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies