FOTO Požiare ohrozujú chorvátske mesto Drniš, s plameňmi bojuje 400 hasičov

NETKY.SK • 22 August 2017, 10:59 • 2 min
FOTO Požiare ohrozujú chorvátske mesto Drniš, s plameňmi bojuje 400 hasičov

ZÁHREB - Situácia s požiarmi na chorvátskom pobreží Jadranu sa v noci nadnes a dnes ráno dramaticky zhoršila. Noviny Slobodna Dalmacija a iné médiá píšu doslova o bitke o mesto Drniš ležiace pri Šibeniku, ku ktorému sa z hory Promina blížia plamene. Mesto sa snaží ochrániť 400 hasičov a dobrovoľníkov.

slovakia

left justify in out

Ďalší veľký požiar vyčíňa pod Splitom v okolí mesta Omiš. V obci Pisak hasiči v noci evakuovali z apartmánov niekoľko českých turistov, ktorí sa do nich mohli vrátiť dnes ráno, povedal pre Rádio Impuls český konzul v Splite Juraj Varga.

 

Podľa chorvátskych médií požiare priamo neohrozujú veľké turistické centrá, ale môžu skomplikovať prepravu turistov. V noci a skoro ráno bola kvôli hustému dymu v oboch smeroch uzatvorená diaľnica A1 a Záhreb-Split a Jadranská magistrála medzi mestami Omiš a Brela.

 

Chorvátsky automobilový klub uviedol, že obidve cesty boli ráno sprejazdnené, ale na diaľnici A1 medzi výjazdmi Benkovac a Pirovac vyzýva na opatrnú a pomalú jazdu z dôvodu hustého dymu z požiarov.

 

Už v noci záchranári evakuovali 21 ľudí z obcí Lišnjak, Velušič, Bibiči a Raiči, ktorých umiestnili k príbuzným alebo v škole v Drniši.

 

Hasiči tiež zasahujú na ostrove Hvar pri Starom Grade a na ostrove Ugljan.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies