FOTO Požiar lesa pod Tatrami už majú hasiči pod kontrolou: Zasahovalo až 130 hasičov

NETKY.SK • 4 November 2015, 16:57 • 2 min
FOTO Požiar lesa pod Tatrami už majú hasiči pod kontrolou: Zasahovalo až 130 hasičov

POPRAD – Stotridsať hasičov, ktorí dnes počas celého dňa zasahovali pri rozsiahlom požiari na vrchu Ihla v Kežmarskom okrese, má už požiar pod kontrolou.

slovakia

left justify in out

Podľa Zuzany Farkasovej z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) hasiči dokázali aj napriek silnému vetru a ťažko dostupnému terénu požiar lokalizovať. Ten zasiahol až 160 hektárov zmiešaného porastu. S požiarom bojovali hasiči z Kežmarku, Popradu, Starej Ľubovne, Ľubotína, Spišskej Novej Vsi, Bardejova, Vysokých Tatier, zo Záchrannej brigády HaZZ v Humennom, z Modulu pozemného hasenia požiarov v prírodnom prostredí VÝCHOD, STRED a ZÁPAD a dobrovoľní hasiči z obcí Spišská Belá, Podolínec, Nižné Ružbachy, Hniezdne, Nová Ľubovňa, Malý Slavkov, Slovenská Ves, Stráne pod Tatrami, Vrbov a Plaveč. Pri požiari podľa Farkasovej momentálne zostávajú všetky sily a prostriedky. Požiar lesného porastu vypukol v utorok napoludnie, dnes horel aj porast v smere na obec Kolačkov v Staroľubovnianskom okrese. 

 

Od dnešného rána pri požiari zasahoval aj vrtuľník Letky Ministerstva vnútra SR a vrtuľník Letky Ministerstva obrany SR.

 

Požiar vypukol v utorok na poludnie na vrchu Ihla pri obci Ihľany v okrese Kežmarok, dnes už horí aj porast v smere na obec Kolačkov v Staroľubovnianskom okrese. O aktuálnej situácii informovala Zuzana Farkasová z Prezídia HaZZ.

 

Žiadne obydlia nie sú aktuálne ohrozené. Pri zásahu nedošlo k žiadnym zraneniam osôb.

 

Glváč: Na hasenie požiaru v Kežmarku nasadzujú ozbrojené sily dva vrtuľníky

 

img

 

Vojenské vrtuľníky Mi-17 pomôžu hasičom s hasením požiaru lesa pri Ihľanoch v okrese Kežmarok. Ozbrojené sily požiadalo o pomoc Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru z Prešova. Dva vojenské vrtuľníky s bambi vakmi sú z Vrtuľníkového krídla v Prešove. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva obrany Martina Balleková.

 

„Na požiadavku hasičov sme zareagovali bezprostredne a ihneď ako to počasie dovolilo sme rozhodli o vyslaní vrtuľníkov, ktoré pomôžu s hasením v ťažko dostupnom teréne,“ povedal minister obrany SR Martin Glváč.

 

V súvislosti s požiarom lesa v okolí Kežmarku zasadal v dopoludňajších hodinách krízový štáb.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies