FOTO Polícia hľadá podvodníka, ktorý okrádal dôchodkyne

NETKY.SK • 9 December 2015, 13:50 • 2 min
FOTO Polícia hľadá podvodníka, ktorý okrádal dôchodkyne

BRATISLAVA - Polícia opätovne žiada o pomoc pri pátraní po 33-ročnom Mariánovi Vargiczovi, ktorý podviedol a okradol dôchodkyne.

slovakia

left justify in out

Lučenčan je hľadaný už od augusta, obvinený je v dvoch prípadoch z 24. júla a 29. novembra. Ako agentúru SITA informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, dôchodkyňu z Budče pripravil o 4 680 eur a dôchodkyňu zo Zvolena o tritisíc eur. Môže sa zdržiavať v Lučenci, no nie je vylúčené, že aj v susedných okresoch. V minulosti bol obvinený aj z troch lúpeží. Hľadaný je 160 cm vysoký, silnej postavy, má čierne vlasy a hnedé oči. Akékoľvek informácie, ktoré by mohli polícii pomôcť, možno oznámiť na linke 158, prípadne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.


Neznámy podvodník úradoval v utorok aj v obci Vígľaš, 77-ročná babička prišla o 4 200 eur. Páchateľ popoludní prišiel k jej domu na Zámockej ulici. Dôchodkyni nahovoril, že je z televízie a priniesol jej výhru sto eur. Prevzatie peňazí musela podpísať, presvedčil ju, že najlepšie to bude vo vnútri. Potom nasledoval osvedčený trik, podvodník chcel vydať z 500-eurovej bankovky. Dôverčivá babička priniesla obálku s peniazmi, muž jej ich vytrhol a ušiel. Keďže dôchodkyňa je podľa zákona tzv. chránená osoba, páchateľovi za tento čin hrozí vyšší trest, a to tri až osem rokov.


Polícia apeluje na príbuzných všetkých seniorov, aby ich varovali pred neznámymi, ktorí potrebujú požičať peniaze, alebo im priniesli nečakané výhry. Podvodníci ich neraz oberú aj o celoživotné úspory.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies