Chlapec má len 7 rokov a už zachránil viac ako 1300 psov

NETKY.SK • 18 December 2019, 16:21 • 2 min
Chlapec má len 7 rokov a už zachránil viac ako 1300 psov

Roman začal so záchranou zvierat, keď mal štyri roky, pomocou svojej mamy Sully. Podľa personálu útulku je Roman skutočným “Chlapcom roka”.

slovakia

left justify in out

 

Sedemročný Roman McConn je zrejme na misii na záchranu psov. Starostlivý chlapec sa zameriava na najstaršie, najviac nechcené zvieratá, ktoré sú na zozname eutanázií v útulkoch a pomáha im pri hľadaní domova. Doposiaľ zachránil vyše 1300 nechcených psov a 40 mačiek.

 

Roman poukazuje na tie najlepšie vlastnosti psíkov

Roman trávi čas spoznávaním každého zo zvierat, potom si natočí video o ňom, aj to, ako sa pohrávajú a hovoria spolu. Videá skutočne poukazujú na vlastnosti psa. Podľa toho si potom psíkov vyberajú ich adoptívni “rodičia”.

 

Chlapec pomáha psom aby sa úkazali v čo najlepšom svetle. Sully a jeho mama založili Project Freedom Ride, organizáciu, ktorá spája nechcené a opustené psy v Texase a Gruzínsku s rodinami na severozápadnom Pacifiku. Poskytujú záchranným partnerom v Texase finančnú pomoc, vytváranie sietí a pomoc pri adopcii a poskytujú nechceným psíkom druhú šancu.

 

Inšpirujúci chlapec

Romanova láska a odhodlanie k najviac nechceným zvieratám je nesmierne vrúcna. Podľa jeho mamy sa Romanova tvár “rozsvieti ako vianočný stromček“, kedykoľvek sa dozvie, že iné zviera našlo svoj domov navždy. Určite je inšpirujúce a je ľahké pochopiť, prečo ho ASPCA pomenoval za “Chlapca roka”. Americká spoločnosť pre prevenciu týrania zvierat (ASPCA®) bola prvou humánnou spoločnosťou založenou v Severnej Amerike a dnes je jednou z najväčších na svete. 

 

"Myslím, že pre psov, ktorých stretnem, je veľmi dôležité, aby som im dal najlepšiu šancu nájsť ten pravý domov, ktorý potrebujú," povedal Roman InsideEdition.com. "Myslím, že veľa ďalších detí by malo robiť to, čo robím,“ dodal.

 

Tento príbeh iba zahrieva naše srdce a dušu. Romanov príbeh ukazuje svetu, ako môže súcitná duša zachrániť toľko nechcených psov a mačiek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies