FOTO Po zrútení rozostavaného mosta v Nemecku hlásia jednu potvrdenú obeť

NETKY.SK • 16 Jún 2016, 08:33 • 2 min
FOTO Po zrútení rozostavaného mosta v Nemecku hlásia jednu potvrdenú obeť

WERNECK - Zrútenie časti rozostavaného mosta na diaľnici v severnom Bavorsku si vyžiadalo včera život najmenej jedného robotníka. Ďalších najmenej šesť robotníkov utrpelo ťažké zranenia, informuje agentúra DPA s odvolaním sa na aktualizované údaje polície a bavorského ministerstva vnútra.

slovakia

left justify in out

V súvislosti s dnešnou haváriou na úseku nemeckej diaľnice A 7 pri obci Werneck hlásili predtým "viacero", podľa niektorých zdrojov až štyroch, mŕtvych. Popri najmenej šiestich ťažko zranených utrpel nešpecifikovaný počet robotníkov ľahšie zranenia.

 

Časť mostovky dlhá 40 metrov sa zrútila do približne 20-metrovej hĺbky spolu s lešením v čase, keď na stavenisku pracovalo 20 robotníkov. Niektorí z nich sú podľa DPA po tejto udalosti nezvestní a zatiaľ nie je možné vylúčiť, že pod troskami sú zavalené aj ďalšie osoby. Konštrukcia totiž spadla na štátnu cestu, po ktorej sa mohli pohybovať vozidlá.

 

Na miesto havárie vyslali záchranné vrtuľníky a útvary s pátracími psami. Polícia tiež zriadila telefónnu linku pre poskytovanie informácií príbuzným obetí.

 

Príčina nehody nie je bezprostredne známa. Bavorský minister vnútra Joachim Herrmann ubezpečil, že polícia a diaľničná spoločnosť urobia všetko pre jej dôkladné objasnenie.

 

Uvedený diaľničný most v súčasnosti búrajú a nanovo stavajú. Dopravu na diaľnici A 7 vedúcej cez tento most nehoda priamo nezasiahla, pretože je vedená ešte po jeho súbežnej starej časti.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies