AKTUALIZOVANÉ FOTO Po zemetrasení vybiehali obyvatelia Teheránu do ulíc: O život prišiel jeden človek

NETKY.SK • 21 December 2017, 07:24 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ FOTO Po zemetrasení vybiehali obyvatelia Teheránu do ulíc: O život prišiel jeden človek

TEHERÁN - Tisícky obyvateľov iránskeho hlavného mesta Teherán vybehli v stredu v panike zo svojich domov na ulicu po tom, ako oblasť zasiahlo mierne zemetrasenie.

slovakia

left justify in out

Obeťou sa stala žena, ktorá utrpela šok. Desiatky ďalších ľudí majú ľahké zranenia. Žena skonala v meste Malard, kde sa nachádzalo epicentrum. Zemetrasenie s magnitúdou 5,2 malo epicentrum približne 50 kilometrov juhozápadne od Teheránu.

 

Hovorca ministerstva vnútra vyzval v štátnej televízii na pokoj a uviedol, že nie je dôvod na paniku. V obave pred dotrasmi mnohí obyvatelia plánovali stráviť zvyšok noci pod holým nebom.

 

V novembri zasiahlo západnú časť Iránu silné zemetrasenie s magnitúdou 7,3. Zahynulo pri ňom viac ako 600 ľudí a tisícky ďalších utrpeli zranenia.

 

Irán je pomerne často dejiskom otrasov rôznej intenzity. Zemetrasenie s magnitúdou 6,6 v roku 2003 zrovnalo v provincii Kermán so zemou historické mesto Bam a usmrtilo tam 26-tisíc ľudí.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies