Aktualizované FOTO + VIDEO Hasiči stále pokračujú v likvidácii požiaru strechy Daňového úradu v Košiciach

NETKY.SK • 27 Február 2018, 22:37 • 2 min
Aktualizované FOTO + VIDEO Hasiči stále pokračujú v likvidácii požiaru strechy Daňového úradu v Košiciach

KOŠICE - Košickí hasiči stále pokračujú v likvidácii požiaru strechy Daňového úradu v Košiciach, ktorý vypukol predpoludním. Informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Zuzana Farkasová.

slovakia

left justify in out

"Požiar sa podarilo dostať pod kontrolu pred 14.00 h. Momentálne hasiči vykonávajú likvidačné práce a dohášajú ohniská. Pri udalosti v týchto chvíľach zasahuje 12 príslušníkov s troma kusmi hasičskej techniky," spresnila Farkasová.

 

Správa z popoludnia: 

 

Ako nás informovala Zuzana Farkašová z prezídia  Hasičského a záchranného zboru (HaZZ)  na mieste zasahuje dvadsať hasičských vozidiel. Podľa záberu, ktorý Netkám zaslal jeden z čitateľov, horí najmä strecha budovy. 

 

"Dve desiatky hasičov momentálne zasahujú pri požiari strechy daňového úradu na Hviezdoslavovej ulici v Košiciach. Z celého objektu boli osoby evakuované bez zranenia. S požiarom, ktorý sa rozšíril na celú strechu, momentálne bojujú hasiči s hasičských staníc v Košiciach, Bidovciach a Košiciach-Šaci s 12 ks hasičskej techniky. Na miesto udalosti bol vyslaný evakuačný autobus HaZZ a expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiarov z PTEÚ MV SR," povedala Farkašová.

 

Podľa hovorkyne došlo pre jednou hodinou poobede aj k zrúteniu strechy na južnej strane objektu. "Nedošlo pritom k žiadnym zraneniam," dodala Farkašová

 

img

Foto: HAZZ

 

 

Budovu, ktorá je stará vyše sto rokov, práve rekonštruujú a slúži daňovému úradu, ktorý sa tam presťahoval iba nedávno Je jasné, že rozširovanie nových priestorov  sa zdrží. 

 

Podľa hovorkyne Finančnej správy SR Ivany Skokanovej, objekt patrí Železniciam Slovenskej republiky. Požiar sa podľa nej obišiel bez zranení.

 

"Požiar vznikol približne o 10.30 h. Na miesto boli privolané hasičské zložky. Pracovníci daňového úradu boli evakuovaní, pri požiari sa nikto nezranil. Príčina vzniku požiaru zatiaľ nie je známa," informovala Skokanová.

 

Na mieste požiaru sú i mestskí policajti, ktorí zabezpečujú voľný prístup hasičov k budove.

 

"Počas obchôdzkovej činnosti sme zbadali, že horí. Okamžite sme sa s kolegom snažili evakuovať ľudí z budovy. Snažil som sa s dvomi ľuďmi, čo tu so mnou ostali, zabezpečiť, aby zo zastávok ľudia neprichádzali k miestu, lebo zo strechy už začínali padať horiace kusy," uviedol mestský policajt Radoslav Zuskáč.

 

Neskôr podľa neho spolu s hasičmi zabezpečovali odťahovanie áut na parkovisku, s majiteľmi ktorých sa nedokázali skontaktovať. Chceli tak predísť poškodeniu vozidiel.

 

Dopad požiaru budovy, v ktorej sídli košický daňový úrad, na správu daní na východnom Slovensku, zostáva zatiaľ otázny. Požiar podľa hovorkyne finančnej správy Ivany Skokanovej vznikol na streche budovy, kým finančná správa má prenajatú len časť budovy. Konkrétne prvé dve poschodia, pričom archívy sa nachádzajú v suteréne. V súčasnosti sa tak podľa nej nedá vyhodnotiť, či hrozí, že finančná správa príde o niektoré daňové dokumenty.

„Vzhľadom na to, že požiar vznikol na streche, nevieme v tejto chvíli povedať, či a aké budú materiálne škody, ktoré budú z toho vyplývať pre finančnú správu,“ uviedla v utorok pre agentúru SITA Skokanová. Budova, v ktorej košický daňový úrad sídli, patrí Železniciam Slovenskej republiky. Do historickej budovy v centre Košíc sa po rekonštrukcii daniari nasťahovali len v októbri minulého roka. Železnice Slovenskej republiky v tlačovej správe informovali, že príčiny požiaru sú predmetom vyšetrovania a spoločnosť poskytne plnú súčinnosť orgánom, ktoré ich budú zisťovať. „Rozsah škody a jej výška sa ešte dokumentujú,“ uvádza sa vo vyhlásení železníc.

 

Neobarokovú stavbu na Železničnej ulici postavili ešte v roku 1915 a slúžila dlhé roky riaditeľstvu železníc. 

 

img

Foto: TASR

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies