FOTO Neuhádnete ako vznikla táto úžasná fotografia

NETKY.SK • 23 December 2015, 17:00 • 2 min
FOTO Neuhádnete ako vznikla táto úžasná fotografia

ONTARIO – Na severe Kanady je celkom zima po celý rok, ale v zime tu klesajú teploty na neuveriteľné hodnoty.

slovakia

left justify in out

Fotograf Michael Davies a jeho priateľ Markus sa postavili na vrch hory v Ontariu a obrovskú zimu demoštrovali rozliatím čaju do ovzdušia. Ten okamžite zamrzol a pohotový fotograf to zvečnil do takéhoto nádherného záberu.

Vrchol hory sa nachádza iba 20 kilometrov južne od polárneho kruhu. Teplomer v tej chvíli ukazoval neuveriteľných -35 °C a horúci čaj z termosky okamžite po vyliatí do vzduchu zamrzol a dopadol na zem ako jemný sniežik.

Táto oblasť je v zimných mesiacoch naozaj mrazivá a tmavá. "Medzi východom a západom slnka máme len 2,5 hodiny svetla," vysvetlil Davies. V snahe získať tento neuveriteľný záber, bolo potrebné trochu prirodzeného svetla. Spolu s priateľom sa teda na skútri vybrali na neďalekú horu, kde je dostatok svetla, a ktoré je počas zimného slnovratu takmer vždy ružové.

"Sledovali sme teplotu a rovnako aj bezvetrie, naplánoval som záber a pripravili sa," dodal Davies. "Dúfal som dokonca, že dostanem slnko do stredu rozliateho čaju, aj keď to je takmer nemožné naplánovať."

Ďalšie nádherné fotografie Michaela Daviesa si môžete pozrieť na jeho Flickri či webovej stránke.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies