FOTO Nechajte sa zlákať čarovným Toskánskom

NETKY.SK • 5 August 2015, 10:00 • 2 min
FOTO Nechajte sa zlákať čarovným Toskánskom

BRATISLAVA - Kto by nechcel navštíviť Toskánsko? Romantický kraj Talianska, toskánske kopce, rozmanité pobrežie a mestá ako vystrihnuté z pohľadnice. Toskánsko vás očarí natoľko, že sa sem ešte budete chcieť vrátiť.

slovakia

left justify in out

Krajina je často považovaná za jednu z najkrajších častí Talianska. Kombináciou jazdy na bicykli s krásnym výhľadom na krajinu je Toskánsko ideálny typ na odpočinok a to najmä vďaka regiónu Val d'Orcia.  

 

Nekonečné príležitosti na fotografovanie sa nachádzajú práve v tejto obci a kopcoch. 

 

Val d'Orcia, alebo Valdorcia, je oblasť Toskánska v strednom Taliansku, ktorá sa tiahne od juhu kopcov Siena do Monte Amiata. Je charakterizovaná starostlivosťou a pestovaním kopcov, ktoré striedajú rokliny a malebné dediny, ako Pienza, Radicofani a Montalcino.  Je to krajina, ktorá sa preslávila miestnymi vinicami, obilnými poliami i ďaľšími prvkami krajiny, ktoré sa stali námetom mnohých nielen renesančných maliarov, ale aj moderných fotografov.

 

Pozrite si zopár tipov na krásne strávenú dovolenku.

 

Typická toskánska vila

 

img

 

Kaplnka Di Vitaleta

 

Kaplnka Panny Márie Vitaleta je malá stavba, ktorá sa nachádza na kopci v obci Vitaleta na ceste, ktorá spája San Quirico d'Orcia a región Pienza

 

img

 

Farmárska dedina v Toskánsku pri západe slnka

 

img

 

Opustené domy

 

img

 

Západ slnka nad toskánskou farmárskou dedinou

 

img

 

Stredoveká krajina Toskánska

 

img

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies