FOTO: Na trhu sa môžu nachádzať nebezpečné kozmetické výrobky

NETKY.SK • 17 Február 2015, 16:16 • 2 min
FOTO: Na trhu sa môžu nachádzať nebezpečné kozmetické výrobky

BRATISLAVA - Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na nebezpečné kozmetické výrobky, ktoré sa objavili v krajinách Európskej únie.

slovakia

left justify in out

Prostredníctvom rýchleho systému výstražného varovania (RAPEX) ich nahlásili kontrolné orgány v Bulharsku, Dánsku a Veľkej Británii, môžu sa však nachádzať aj na slovenskom trhu.
     

Hovorkyňa ÚVZ SR Lenka Skalická konkretizovala, že medzi nebezpečnými kozmetickými produktmi je deodorant Neutral Deo Roll-on, zn Unilever, vyrobený v Spojenom kráľovstve. "V tomto výrobku sa zistila prítomnosť patogénneho mikroorganizmu,“ uviedla Skalická. Ďalším nebezpečným výrobkom je rúž na pery červenej farby zn. Mina Lipstick / „MINA“, vyrobený v Číne. Vo výrobku zistila analýza výskyt látky kadmium.
     

ÚVZ upozorňuje aj na prípravky na bielenie pokožky Peau Claire Creme de Beauté Traitante zn. Peau Claire a Advanced Complex Fade Gel zn. Clear Essence s neznámym pôvodom krajiny a taktiež Active Harmonie Réparateur Lait Corporel, zn. QEI+, vyrobený v Spojenom kráľovstve. "Uvedené prípravky na bielenie pokožky môžu spôsobiť kožné alergie, pretože obsahujú hydrochinón, látku ktorú možno používať iba do výrobkov na nechtový dizajn," informovala hovorkyňa ÚVZ SR.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies