FOTO Na lúke sa rozvaľoval tuleň. 80 kilometrov od mora!

NETKY.SK • 12 Apríl 2018, 08:37 • 2 min
FOTO Na lúke sa rozvaľoval tuleň. 80 kilometrov od mora!

LONDÝN - Obyvatelia dedinky Topcliffe v anglickom grófstve Severný Yorkshire boli v šoku, keď na miestnej lúke zahliadli tuleňa. Pritom najbližšie pobrežie je odtiaľ vzdialené 80 kilometrov! Tuleň pravdepodobne nasledoval húfy rýb a zo Severného mora doputoval riekou Swale až do vnútrozemia, informuje denník Daily Mail.

slovakia

left justify in out

Pasúce sa ovce nie sú na anglických lúkach ničím výnimočným, rozvaľujúceho sa tuleňa však obyvatelia v týchto končinách videli prvýkrát, píše server Novinky.cz.

 

"Vyzeralo to nesmierne bizarne. Najprv som si myslel, že je to ovca. Keď som sa však priblížil, zistil som, že ide o tuleňa kuželozubého. Nechápal som, ako sa sem dostal, miestni ľudia mi však prezradili, že pravdepodobne nasledoval lososov a doplával po rieke až sem," povedal Tony Wilson, ktorý tuleňa zazrel.

 

 

 

 

Na miesto prišlo aj niekoľko odborníkov, ktorí potvrdili, že ide o zdravého samca. Zviera však nechali na mieste s tým, že si nájde cestu späť samo. 

 

"U tuleňov je relatívne obvyklé, že nasledujú potravu a dostanú sa riekami do vnútrozemia. Keď nevyzerajú skľúčene, hovoríme ľuďom, aby si ich príliš nevšímali. Väčšinou zostanú pár dní a potom nájdu cestu späť," vysvetlila pracovníčka morského centra vo Flamboroughu Ana Cowieová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies