FOTO Minister Glváč slávnostne odovzdal vojakom 55 nových áut

NETKY.SK • 29 Január 2015, 12:46 • 2 min
FOTO Minister Glváč slávnostne odovzdal vojakom 55 nových áut

BRATISLAVA - Vojaci si dnes na ministerstve obrany prebrali 55 nových automobilov. Minister obrany Martin Glváč zdôraznil, že táto nová dopravná a špeciálna technika nahrádza staré automobily P V3S (vetriesky), Tatry a UAZ-y.

slovakia

left justify in out

„Je to naplnenie toho, čo sme povedali pred 2,5 rokom, že chceme dávať viac do konkrétnych modernizačných projektov,“ zdôraznil šéf rezortu obrany.

Staré terénne automobily UAZ nahrádza teraz 28 automobilov značky Land Rovery. Kúpené sú cez agentúru NATO a ďalších 42 kusov dodajú vo februári. Cena za ne spolu je 5,1 milióna eur. Nové nákladné vozidlá značky Aktis (12 kusov) a Tatra (15 kusov) sú už zavedené v ozbrojených silách a postupne sa obmieňajú. Nové vozidlá značky Aktis vyšli teraz na 2,37 milióna eur a za Tatry rezort obrany zaplatil vyše 6 miliónov eur. Staré vetriesky ale definitívne ešte v ozbrojených silách nekončia, tvoria asi polovicu v kategórii stredných vozidiel. 

 

Minister Glváč zdôraznil, že v prípade nákupu týchto áut je rád, že nie sú kúpené samoúčelne, len tak od stola. Požiadavky vychádzali z cvičení, z toho, čo sa zistilo a je tak jasné, kam tieto vozidlá idú a na aké účely, podčiarkol. Veliteľ pozemných síl Ondřej Novosad označil nové moderné multifunkčné vozidlá za výraznú pomoc pre pozemné sily. Táto technika je podľa neho určená pre útvary, kde cvičia vojakov do síl vysokej pripravenosti. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies