Biden navštívil továreň zbrojárskej spoločnosti Lockheed Martin

NETKY.SK • 4 Máj 2022, 06:07 • 2 min
Biden navštívil továreň zbrojárskej spoločnosti Lockheed Martin

WASHINGTON – Americký prezident Joe Biden navštívil v utorok továreň spoločnosti Lockheed Martin v štáte Alabama, kde sa vyrábajú zbrane dodávané na Ukrajinu. Šéf Bieleho domu pri tejto príležitosti vyzval americký Kongres, aby urýchlene schválil ďalší podporný balík pre Ukrajinu v hodnote 33 miliárd dolárov. TASR informáciu prevzala od agentúry AFP.

slovakia

left justify in out

„Tieto zbrane, dotknuté vašimi rukami, sú v rukách ukrajinských hrdinov“ a pomáhajú im v boji proti ruskej agresii, prihovoril sa Biden zamestnancom v továrni, kde sa za uplynulých 20 rokov vyrobilo viac než 50 000 protitankových striel Javelin. Šéf Bieleho domu dodal, že pracovníci by mali byť na svoju prácu „hrdí“.

 

 

Biden zároveň vyzval americký Kongres, aby rýchlo schválil žiadosť Bieleho domu o nový balík podpory pre Ukrajinu v hodnote 33 miliárd dolárov. Väčšina týchto financií je vyčlenená pre zbrane, približuje AFP. „Tento boj nebude lacný, ale podriadiť sa agresii by bolo ešte drahšie,“ zdôraznil Biden.

 

Tlačová tajomníčka Bieleho domu Jen Psakiová informovala v utorok, že Biden v súčasnosti nemá v pláne odcestovať na Ukrajinu. Od začiatku ruskej invázie vo februári navštívili Ukrajinu viacerí americkí činitelia vrátane ministra zahraničných vecí Antonyho Blinkena, ministra obrany Lloyda Austina či predsedníčky Snemovne reprezentantov Nancy Pelosiovej.

 

Možno vás zaujme: Putin podpísal dekrét o nových odvetných sankciách proti Západu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona