FOTO Lidl otvoril v Seredi jedno z najväčších logistických centier v Európe

NETKY.SK • 29 Február 2016, 16:18 • 2 min
FOTO Lidl otvoril v Seredi jedno z najväčších logistických centier v Európe

SEREĎ - Spoločnosť Lidl otvorila v pondelok v Seredi svoj tretí veľkosklad na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Zásobovať z neho bude 44 zo svojich 124 predajní. Obchodný reťazec je prvým investorom v priemyselnej zóne Sereď - juh, ktorá má rozlohu 240 hektárov. Lidl tu podľa generálneho riaditeľa Stanislava Čajku investoval viac ako 50 miliónov eur a vytvoril asi 200 pracovných miest. "Od vstupu na slovenský trh sme preinvestovali viac ako 500 miliónov eur a vytvorili tisícky pracovných príležitostí. V súčasnosti na Slovensku zamestnávame priamo 4 000 ľudí,“ povedal Čajka.


Do logistického centra Lidl v Seredi bude podľa konateľa spoločnosti Ľubomíra Petríka prichádzať denne 100 kamiónov z celej Európy, ktoré mesačne vyložia asi 40 tisíc europaliet. Do predajní poputuje cez Sereď prakticky celý sortiment reťazca s výnimkou čerstvého chleba a pečiva. Doprava nezaťaží samotné mesto, pretože pre zásobovanie je vybudovaný samostatný privádzač na rýchlostnú komunikáciu.


Logistické centrum Lidl v Seredi je prvou budovou na Slovensku, ktorá získala najvyšší možný stupeň medzinárodnej ekologickej certifikácie BREEAM. Centrum sa zaradilo medzi najekologickejšie stavby tohto druhu v Európe. Areál v Seredi je považovaný za logistické centrum veľmi priateľské k životnému prostrediu. "Boli tu použité viaceré ekologické technológie, napríklad LED osvetlenie celého areálu, využívanie tepla z chladiarenských technológií na vykurovanie, ale aj zadržiavanie dažďovej vody prostredníctvom vsakovacích nádrží v areáli,“ vysvetľuje Petrík. Len sadové úpravy v areáli zaberajú viac ako 2,5 hektára. V komplexe sa nachádzajú aj nabíjacie stanice pre elektromobily.


Celková plocha logistického centra je 128 000 metrov štvorcových, zastavaná plocha dosahuje bezmála 52 000 metrov štvorcových, čím sa zaradilo medzi najväčšie logistické centrá, ktoré v rámci Európy spoločnosť Lidl má.


Podľa primátora Serede Martina Tomčányiho sú aj ďalší záujemcovia o investovanie v tejto lokalite, ktorí by mohli vytvoriť ďalšie pracovné miesta. Tomčányi v tejto súvislosti pripomenul, že v Seredi je miera nezamestnanosti pod piatimi percentami, čo je hlboko pod celoslovenským priemerom.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies