FOTO Kráľovská rodina je v šoku: Pred palácom Williama a Kate sa zapálil duševne chorý muž

NETKY.SK • 9 Február 2016, 14:14 • 2 min
FOTO Kráľovská rodina je v šoku: Pred palácom Williama a Kate sa zapálil duševne chorý muž

LONDÝN – V areáli Kensingtonského palácu, ktorý je domovom britského princa Williama, jeho manželky Kate a ich dvoch detí, sa dnes v nočných hodinách upálil neznámy muž. Incident sa odohral len niekoľko hodín potom, čo Kate Middleton predniesla silný prejav o zmene postojov v oblasti duševného zdravia.

slovakia

left justify in out

Muž, ktorý mal 40 rokov, sa zapálil pri múroch rezidencie okolo tretej hodiny ráno. Kráľovský pár a ich dve deti sa v súčasnej dobe zdržiavajú v sídle Anmer Hall.

 

Muž ušiel z centrálnej londýnskej nemocnice zhruba tri hodiny potom, ako ho prijali práve kvôli obavám o jeho duševný stav. Kensingtonský palác sa na noc zamyká, no mužovi sa aj tak podarilo dostať do areálu.

 

Londýnska nemocnica ohlásila zmiznutie muža okolo polnoci. Polícia následne hľadala muža na adrese jeho trvalého pobytu a dvoch ďalších miestach, kde by sa mohol nachádzať, no neuspela.

 

Neskôr políciu zavolali k areálu Kensingtonského palácu, kde sa mal pohybovať muž s podozrivým správaním. Policajti na mieste našli muža pohlteného plameňmi, ktorého telo napokon uhasili hasiči, avšak život mu už zachrániť nedokázali. Polícia dodala, že prípad nevyšetruje ako podozrivý ani ako súvisiaci s terorizmom.

 

Len niekoľko hodín pred incidentom, Kate predniesla verejný prejav s výzvou na zmenu postojov v oblasti duševného zdravia. Apelovala na to, že „každému dieťaťu treba zabezpečiť čo najlepší štart do života a zabrániť tomu, aby sa z nich stávali utrápení dospelí.“

 

"V rámci mojej práce v oblastiach, ako je napríklad závislosť od drog, som si všimla, že korene zlého duševného zdravia v dospelosti často pramenia z nevyriešených problémov z detstva. To sa musí zmeniť,“ povedala Kate.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies