FOTO Japonský výrobca gumených masiek sa teší, že prezidentom USA bude Trump

NETKY.SK • 15 November 2016, 17:49 • 2 min
FOTO Japonský výrobca gumených masiek sa teší, že prezidentom USA bude Trump

TOKIO - Hoci väčšina sveta s napätím očakáva, aký bude Donald Trump americký prezident, riaditeľ istej japonskej prevádzky má dôvod na úsmev.

slovakia

left justify in out

Po nedávnom Trumpovom víťazstve v prezidentských voľbách zaplavili totiž Ogawa Studio v meste Saitama, ktoré je jediným výrobcom gumených masiek v krajine, objednávky a 23 zamestnancov závodu má čo robiť, aby ich splnilo.

 

Denne vyrábajú 350 rôznych masiek Trumpa, zatiaľ čo pred voľbami ich bolo 45, povedal dnes pre agentúru AP manažér výroby Takahiro Jagihara. Gumené masky zdôrazňujú charakteristické vlasy Trumpa a výraz jeho tváre. Najskôr ich nastriekajú farbami, aby získali prirodzené sfarbenie pokožky a blond vlasov. Následne na ne zamestnanci ručne dokresľujú detaily ako napríklad modré oči, aby masky vyzerali prirodzene.

 

Firma vyrába aj masky neúspešnej demokratickej prezidentskej kandidátky Hillary Clintonovej, úradujúceho prezidenta USA Baracka Obamu a ďalších japonských aj medzinárodných politikov či celebrít.

Jagihara dodal, že väčšina ich zákazníkov nosí masky na silvestrovské oslavy a podobné spoločenské akcie. Za jednu masku zaplatia 2400 jenov (vyše 20 eur). Predávajú sa v hračkárstvach, ako aj prostredníctvom internetových obchodov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies