Kajakárka Petrušová a kanoista Rusnák sú bez olympijskej miestenky. Vo svojich finálnych bojoch skončili takto

NETKY.SK • 13 Máj 2021, 16:20 • 2 min
Kajakárka Petrušová a kanoista Rusnák sú bez olympijskej miestenky. Vo svojich finálnych bojoch skončili takto

Ani jedna z dvoch slovenských lodí si vo štvrtok predpoludním nevybojovala miestenku v rýchlostnej kanoistike na olympijských hrách v japonskom Tokiu.

slovakia

left justify in out

Na európskej olympijskej kvalifikácii v maďarskom Szegede nepochodili Mariana Petrušová ani Matej Rusnák. Podvečer budú vo finále bojovať ešte tri slovenské lode.

 

img

Kajakárka Petrušová na 500 m sa v stredu cez semifinále dostala do A-finále, v ňom však obsadila poslednú deviatu priečku. Miestenku do Tokia pre svoju krajinu získala víťazka Španielka Isabel Contrerasová.

 

Prečítajte si: Barteková v Taliansku dvakrát bronzová! V akcii ju prvýkrát videl aj tréner Innocenti

 

Kanoista Rusnák na 1000 m sa do finále dostal tiež prostredníctvom semifinále a rovnako ako jeho reprezentačná kolegyňa obsadil v záverečnej jazde poslednú deviatu pozíciu. Ukrajina získala miestenku zásluhou triumfu Pavla Altuchova.

 

Posledná šanca
Zostávajúce tri slovenské lode budú v Szegede bojovať o OH dnes po 18.30 h. Najprv kajakárka Lisa Maria Gamsjägerová (18.32 h) zabojuje vo finále v šprinte na 200 m, po nej sa predstavia Dávid Fekete s Eduardom Strýčekom (18.45 h) v C2M na jednom kilometri a po nich aj dvojica Petrušová, Gamsjägerová (19.12 h) na 500 m.

Do finále sa v stredu nedostali dve slovenské lode - kanoistka Hana Mikéciová na 200 m a kajakár Matúš Maximilián Jedinák na rovnakej vzdialenosti. Po európskej kvalifikácii v Maďarsku sa v druhej polovici nasledujúceho týždňa uskutoční celosvetová kvalifikácia v ruskom meste Barnaul, kde bude k dispozícii tiež len jedna miestenka pre každú "otvorenú" disciplínu.

 

Mohlo by vás zaujímať: Vladimír Putin strelil v Nočnej hokejovej lige osem gólov


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies