FOTO Džihádistka sa v Mósule odpálila s dieťaťom v náručí

NETKY.SK • 10 Júl 2017, 14:28 • 2 min
FOTO Džihádistka sa v Mósule odpálila s dieťaťom v náručí

MÓSUL – Sebevražednú atentátničku, ktorá sa odpálila priamo v meste, zachytili kamery irackej televízie len pár minút pred explóziou. V náručí chovala malé dieťa a v taške mala pripravenú nálož.

slovakia

left justify in out

Pri silnom výbuchu zahynula matka, dieťa a niekoľko desiatok ľudí bolo ťažko zranených. Fotografie sa na Twitteri objavili ešte počas víkendu. Na záberoch je vidno ženu ako drží malé dieťa a tašku v ktorej skrývala bombu.

 

Bližší pohľad na fotografiu ponúka pohľad na drôt, ktorý spája ruku ženy a tašku. Žena sa najskôr priblížila k skupinke irackých vojakov, pričom ju zachytila televízna kamera. Po prvý krát, keď sa pokúsila bombu aktivovať, jej pokus zlyhal. Aby nevyvolala okolo seba rozruch rozhodla sa kráčať pomalým tempom ďalej, vtedy atentátničke druhý pokus vyšiel.

 

Výbuch zabil ju, jej dieťa a zranil okoloidúcich, ktorých okamžite hospitalizovali. Začali sa šíriť správy, že zúfalí velitelia IS začínajú posielať do bojov sebevražedné atentátničky, keďže v pondelok sa odpálili dve ženy z radov IS priamo pri hlavnej mešite.  


V nedeľu Irak oznámil víťazstvo nad radikálmi z teroristickej bunky, aj napriek tomu môžu boje aj naďalej pretrváť, minimálne do času kedy sa armáde podarí dôkladne vyčistiť bývalú najväčšiu baštu teroristov v krajine.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies