FOTO Colníci zaznamenali na východnej hranici niekoľko prípadov pašovania cigariet

NETKY.SK • 15 Marec 2017, 13:19 • 2 min
FOTO Colníci zaznamenali na východnej hranici niekoľko prípadov pašovania cigariet

UBĽA – Colníci odhalili v uplynulých dňoch na východnej hranici pašované cigarety v podlahe nákladného auta, v špeciálnych úkrytoch v osobných motorových vozidlách, ale aj v balení prášku na pranie.

slovakia

left justify in out

Ako TASR informovala hovorkyňa Colného úradu Michalovce Klára Baloghová, najnovší prípad zaznamenali v utorok (14. 3.) na cestnom hraničnom priechode Vyšné Nemecké. V nákladnom motorovom vozidle imatrikulovanom v Nemecku odhalili kontraband pašovaných cigariet v celkovom množstve 140.800 kusov, čo predstavuje viac ako 700 kartónov. Označené boli ukrajinskými kontrolnými známkami.

 

Prázdny kamión smeroval podľa Baloghovej z Ukrajiny do Nemecka. V priebehu colnej kontroly vodič pôvodom z Kazachstanu ústnym vyhlásením deklaroval, že dováža iba povolené množstvo cigariet, t.j. 40 kusov. U colníka vykonávajúceho kontrolu však vzhľadom na svoje správanie vzbudil podozrenie, že ich môže byť vo vozidle viac. Auto bolo následne podrobené kontrole inšpekčným skenovacím zariadením, ale aj služobným psom vycvičeným na detekciu pachových stôp tabakových výrobkov. Za podozrivé miesto označili podlahu návesu kamióna, kde boli cigarety ukryté. „Finančný únik bol vyčíslený na 19.139,79 eur, z toho únik na spotrebnej dani predstavuje sumu 12.812,80 eur,“ skonštatovala hovorkyňa.

 

Na cestnom hraničnom priechode Ubľa colníci odhalili tiež niekoľko prípadov pašovania cigariet. V pondelok (13. 3.) sa Ukrajinec v osobnom aute pokúšal doviezť okrem povoleného množstva cigariet aj ďalších 2800 kusov, ktoré boli ukryté v priestore za prístrojovou doskou vozidla. Ďalší prípad zaevidovali v sobotu (11. 3.). Ukrajinský občan prevážal v osobnom motorovom vozidle v špeciálne vybudovaných úkrytoch pod palubnou doskou, v zadnej náprave a v konštrukčných dutinách auta 9140 kusov cigariet.

 

Všetky tri prípady boli vzhľadom na podozrenie zo spáchania trestného činu postúpené miestnemu príslušnému vyšetrovateľovi Kriminálneho úradu finančnej správy.

 

Colníci v Ubli riešili jeden prípad tiež v stredu (8. 3.), kedy s využitím inšpekčného skenovacieho systému na batožinu našli desať škatuliek cigariet v balení prášku na pranie.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies