FOTO Čistenie Štrbského plesa dopadlo veľkým prekvapením: Na jeho dne našli takýto vzácny exemplár!

NETKY.SK • 8 Október 2018, 11:12 • 2 min
FOTO Čistenie Štrbského plesa dopadlo veľkým prekvapením: Na jeho dne našli takýto vzácny exemplár!

Na dne Štrbského plesa sa počas akcie spojenej s jeho čistením našiel starý tomahawk. Takto sa tam dostal!

slovakia

left justify in out

Písal sa rok 1967, keď sa filmový štáb natáčajúci western s názvom Náčelník Veľký had rozhodol vytvoriť časť svojho filmu práve v Tatrách. Vybrali si na to Štrbské pleso, kde na hladine vybudovali jazerný zrub. Práve ten bol dôležitým dejiskom mnohých kľúčových scén filmu.

 

Hlavnú úlohu si tu zahral legendárny Gojko Mitič, ktorého zbraňou bol práve tomahawk. Ten sa však počas natáčania záhadne stratil a našiel sa až teraz, po 51 rokoch na dnes plesa.

 

img

Tomahawk sa stratil pri natáčaní v roku 1967

Zdroj: Facebook

 

Čistenie tatranských plies je už tradičnou aktivitou miestnych potápačov, ktorý ho realizujú vždy po skončení letnej turistickej sezóny. Velické, Popradské a Štrbské pleso upratovalo 41 potápačov, pričom len zo  Štrbského plesa vylovili 77 kilogramov odpadu.
 
Medzi obvyklé nálezy patrí odpad ako plastové či sklenené fľaše, tentokrát tu okrem rekvizity z filmu našli aj „utopený“ dron.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies