FOTO a VIDEO Polícia použila proti anglickým chuligánom slzotvorný plyn, kričali: ISIS, kde ste?

NETKY.SK • 11 Jún 2016, 10:04 • 2 min
FOTO a VIDEO Polícia použila proti anglickým chuligánom slzotvorný plyn, kričali: ISIS, kde ste?

MARSEILLE - Strety anglických futbalových chuligánov s francúzskou políciou pokračovali aj v piatok večer. V južnom prístavnom meste Marseille, kde Angličania v sobotu nastúpia v rámci základnej A-skupiny EURO 2016 proti Rusom, zatkli muži zákona troch fanúšikov Albiónu.

slovakia

left justify in out

Ako informovala britská televízia BBC, konflikty si vyžiadali štyroch ľahko zranených policajtov. Poriadkové jednotky opäť použili slzotvorný plyn, výtržnosti sa rovnako ako vo štvrtok udiali pred britskými a írskymi krčmami priamo na nábreží prístavu Vieux-Port. Podľa kamerových záznamov hádzali chuligáni na policajtov stoličky, sklenené fľaše a okrem futbalových chorálov sa prezentovali aj pokrikmi "ISIS, kde ste?".

 

Ako pre agentúru AP uviedol majiteľ jedného z írskych barov, Angličanov provokovali miestni mladíci. "Dovtedy bol pokoj, všetci spokojne popíjali a spievali futbalové songy. Potom prišli domáci a Angličanov provokovali. Tí si to nenechali a začali problémy," uviedol Anthony Heraud z írskeho baru O'Malley's. Zápas "slovenskej" B-skupiny Anglicko - Rusko je na programe v sobotu o 21.00 h na marseillskom Stade Vélodrome.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies